SERVISNE INFORMACIJE za dan 13.04.2022.

2 min. čitanja

Policijska stanica Bos. Krupa obavještava da u proteklom periodu nije bilo narušavanja javnog reda i mira, saobraćajnih nezgoda kao ni krivičnih djela.

Vatrogasna jedinica izvještava da je imala intervencija i dojava o požaru u 14,05 sati Gudavac požar borove šume i niskog rastinja. Na požar izašla dva vatrogasca sa vatrogasnim vozilom. Požar ugašen u 19,00 sati.

U 14,10 sati Kubeti požar šume i naskog rastinja. Na požar izašla dva vatrogasca sa vatrogasnim vozilom tri građana i dva lugara. Požar ugašen u 21,30 sati.

Hitna služba Doma zdravlja Bos. Krupa saopćava da je u proteklom periodu pregledala 26 pacijenata, za KB “Dr. I. Ljubijankić” je bilo upućeno 1 lice.

JKP“10. Juli ”Bos. Krupa saopćava da je isporuka vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća. Danas nema planski prekida u isporuci vode.

Elektro – distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu zadovoljavajuća. Danas od 09,00 do 16,00 sati planski prekid u isporuci električne energije na TS Ljusina škola. Radovi na NN mreži..

Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija se po suhim i mjestimično vlažnim kolovozima Upozorenje na odrone kamenja na kolovoz na mag.puta M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na pravcima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

Hidro – meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 3°C , vlažnost zraka 81% , dok je vodostaj rijeke Une u Bosanskoj Krupi 78 cm, u Bosanskoj Otoci 121 cm (NV).

Podijeli ovaj članak