SERVISNE INFORMACIJE za dan 08.10.2021.

3 min. ─Źitanja

Policijska stanica Bos. Krupa obavje┼ítava da su u proteklom periodu zabilje┼żili slijede─çe:

U 07,25 sati na putu M-14 ─ćevanu┼íe saobra─çajna nezgoda – uslijed neprilago─Ĺene brzine uslovima i stanja na putu slijetanje put.motornog vozila s kolovoza. Materijalna ┼íteta. Uvi─Ĺaj izvr┼íen. Prekr┼íajni nalog na 1 lice.

U 08,55 sati ul.Proleterska naru┼íavanje javnog reda i mira fizi─Źkim napadom na drugo lice od strane 1 lica. Prekr┼íajni nalog na 1 lice.

U 10,20 sati na putu M-14 ul.Unska saobra─çajna nezgoda – uslijed neprilago─Ĺene brzine uslovima i stanja na putu slijetanje teretnog motornog vozila s kolovoza. Materijalna ┼íteta. Uvi─Ĺaj izvr┼íen. Voza─Ź isklju─Źen iz saobra─çaja zbog alkoholiziranog stanja. Prekr┼íajni nalog na 1 lice.

U 16,30 sati Bos.Otoka ul.Radni─Źka prijava krivi─Źnog djela nasilni─Źko pona┼íanje od strane 1 lica. Lice li┼íeno slobode i zadr┼żano. Izvjhe┼ítaj kantonalnom tu┼żila┼ítvu o po─Źinjenom krivi─Źnom djelu.

Vatrogasna jedinica izvje┼ítava da nije imala intervenciju i dojava o po┼żaru.

Hitna slu┼żba Doma zdravlja Bos. Krupa saop─çava da je u proteklom periodu pregledala 24 pacijenata, za KB ÔÇťDr. I. Ljubijanki─çÔÇŁ je bilo upu─çeno 6 lica. Na porodili┼ítu nije bilo prinova.

JKPÔÇť10. Juli ÔÇŁBos. Krupa saop─çava da je isporuka vode u proteklom periodu na podru─Źju op─çine zadovoljavaju─ça.Danas nema planski prekida u isporuci vode.

Elektro-distribucija izvje┼ítava da je isporuka elektri─Źne energije na podru─Źju op─çine u proteklom periodu zadovoljavaju─ça. Danas nema planski prekida u isporuci elektri─Źne energije.

Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saop─çava da se autobusni saobra─çaj u lokalnim i me─Ĺu – gradskim linijama u proteklom periodu odvija po redu vo┼żnje.

Slu┼żbe┬á┬á za┬á┬á odr┼żavanje┬á┬á puteva┬á┬á na┬á┬á podru─Źju┬á┬á op─çine┬á┬á Bosanska┬á┬á Krupa┬á┬á obavje┼ítavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na podru─Źju op─çine prohodne, uslovi odvijanja saobra─çaja su dobri, saobra─çaj na svim putnim pravcima odvija po mokrim kolovozima. Upozorenje na odrone kamenja na kolovoz na mag.puta M-14 (od 22-28 km), Biha─ç-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na pravcima ostalih putnih pravaca, koji ugro┼żavaju bezbjednost saobra─çaja, a koji se ─Źiste i uklanjaju.

Preporu─Źuje se oprezna vo┼żnja na svim putnim pravcima, prilago─Ĺavanje brzine uslovima na putevima i po┼ítivanje saobra─çajnih propisa i ograni─Źenja.

Hidro-meteorolo┼íka mjerenja na podru─Źju op─çine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljede─çe: temperatura zraka 9 C , vla┼żnost zraka 100 % , dok je vodostaj rijeke Une u Bosanskoj Krupi 65 cm, u Bosanskoj Otoci 124 cm (NV).

Podijeli ovaj ─Źlanak