SERVISNE INFORMACIJE za dan 08.10.2021.

3 min. čitanja

Policijska stanica Bos. Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

U 07,25 sati na putu M-14 Ćevanuše saobraćajna nezgoda – uslijed neprilagođene brzine uslovima i stanja na putu slijetanje put.motornog vozila s kolovoza. Materijalna šteta. Uviđaj izvršen. Prekršajni nalog na 1 lice.

U 08,55 sati ul.Proleterska narušavanje javnog reda i mira fizičkim napadom na drugo lice od strane 1 lica. Prekršajni nalog na 1 lice.

U 10,20 sati na putu M-14 ul.Unska saobraćajna nezgoda – uslijed neprilagođene brzine uslovima i stanja na putu slijetanje teretnog motornog vozila s kolovoza. Materijalna šteta. Uviđaj izvršen. Vozač isključen iz saobraćaja zbog alkoholiziranog stanja. Prekršajni nalog na 1 lice.

U 16,30 sati Bos.Otoka ul.Radnička prijava krivičnog djela nasilničko ponašanje od strane 1 lica. Lice lišeno slobode i zadržano. Izvjheštaj kantonalnom tužilaštvu o počinjenom krivičnom djelu.

Vatrogasna jedinica izvještava da nije imala intervenciju i dojava o požaru.

Hitna služba Doma zdravlja Bos. Krupa saopćava da je u proteklom periodu pregledala 24 pacijenata, za KB “Dr. I. Ljubijankić” je bilo upućeno 6 lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

JKP“10. Juli ”Bos. Krupa saopćava da je isporuka vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća.Danas nema planski prekida u isporuci vode.

Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu zadovoljavajuća. Danas nema planski prekida u isporuci električne energije.

Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopćava da se autobusni saobraćaj u lokalnim i među – gradskim linijama u proteklom periodu odvija po redu vožnje.

Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija po mokrim kolovozima. Upozorenje na odrone kamenja na kolovoz na mag.puta M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na pravcima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 9 C , vlažnost zraka 100 % , dok je vodostaj rijeke Une u Bosanskoj Krupi 65 cm, u Bosanskoj Otoci 124 cm (NV).

Podijeli ovaj članak