SERVISNE INFORMACIJE za dan 08.06.2022.

2 min. čitanja

Policijska stanica Bos. Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

U 00,05 sati na putu M-14 Stegarić saobraćajna nezgoda – uslijed neprilagođene brzine uslovima i stanju na putu slijetanje put.motornog vozila s kolovoza. Materijalna šteta. Uviđaj izvršen. Prekršajni nalog na 1 lice.

Vatrogasna jedinica izvještava da nije imala intervencija i dojava o požaru.

Hitna služba Doma zdravlja Bos. Krupa saopćava da je u proteklom periodu pregledala 34 pacijenata, za KB “Dr. I. Ljubijankić” je bilo upućeno 9 lica.

JKP“10. Juli ”Bos. Krupa saopćava da je isporuka vode u proteklom periodu na području grada zadovoljavajuća. Danas od 07,00 do 15,00 sati planski prekid u isporuci vode u ul.Dana nezavisnosti, Ćojluk i Ćojluk brdo i u naselju Zelenike Veliki Badić. Radovi na mreži.

Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području grada u proteklom periodu zadovoljavajuća. Danas od 09,00 do 11,00 sati planski prekida u isporuci električne energije na TS Zalin škola od 12,00 do 14,00 sati na TS Dijelovi i od 15,00 do 16,00 sati na TS Donja Ivanjska . Radovi na NN mreži.

Službe   za   održavanje   puteva   na   području   grada   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području grada prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija se po suhim kolovozima Upozorenje na odrone kamenja na kolovoz na mag.puta M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na pravcima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

Hidro-meteorološka mjerenja na području grada Bosanska Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 15°C , vlažnost zraka 89 % , dok je vodostaj rijeke Une u Bosanskoj Krupi 36 cm, u Bosanskoj Otoci 84 cm (NV).

Podijeli ovaj članak