SERVISNE INFORMACIJE za dan 07.01.2022.

3 min. čitanja

Policijska stanica Bos. Krupa obavještava obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

U 12,30 sati na putu M-14 ul.Unska saobraćajna nezgoda – sudar dva put.motorna vozila. Materijalna šteta. Uviđaj izvršen. Prekršajni nalog na 1 lice.

U 16,40 sati ul.Unska parkong prostor tržnog centra Bingo saobraćajna nezgoda – sudar dva put.motorna vozila. Vozač sa vozilom se udaljio sa lica mjesta. Materijalna šteta. Uviđaj izvršen. Vozač sa vozilom pronađen. Prekršajni nalog na 1 lice.

Vatrogasna jedinica izvještava da nije imala intervencija i dojava o požaru.

Hitna služba Doma zdravlja Bos. Krupa saopćava da je u proteklom periodu pregledala 29 pacijenata, za KB “Dr. I. Ljubijankić” je bilo upućeno 5 lica.

JKP“10. Juli ”Bos. Krupa saopćava da je isporuka vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća. Danas od 07,30 do 11,00 sati planski prekid u isporuci vode u ul.Šehidska. Sanacija kvara na mreži.

Elektro – distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu zadovoljavajuća. Danas uslijed vremenskih neprilika došlo da kvara na dalekovodu Veliki Dubovik. Otklanjanje kvara u toku.

Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopćava da se autobusni saobraćaj u lokalnim i među – gradskim linijama u proteklom periodu odvija po redu vožnje.

Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija se po mokrim i klizavim kolovozima Upozorenje na odrone kamenja na kolovoz na mag.puta M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na pravcima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 1 C , vlažnost zraka 98 % , dok je vodostaj rijeke Une u Bosanskoj Krupi 107 cm, u Bosanskoj Otoci 142 cm (NV).

Podijeli ovaj članak