SERVISNE INFORMACIJE za 26.02.2021

3 min. čitanja

Policijska stanica Bos. Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

U 10,30 sati ul.511 Slavne bbr. narušavanje javnog reda i mira fizičkim napadom na drugo lice od strane 1 lica. Prekršajni nalog na 1 lice.

Vatrogasna jedinica izvještava da je imala intervencija i dojava o požaru:

U 15,00 sati Mahmić selo požar niskog rastinja. Na požar izašla dva vatrogasca sa vatrogasnim vozilom. Požar ugašen u 18,30 sati.

U 18,00 sati Vranjska požar niskog rastinja. Na požar izašla dva vatrogasca sa vatrogasnim vozilom. Požar ugašen u 18,45 sati.

Hitna služba Doma zdravlja Bos. Krupa saopćava da je u proteklom periodu pregledala 22 pacijenata, za KB “Dr. I. Ljubijankić” je bilo upućeno 5 lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

JKP“10. Juli ”Bos. Krupa saopćava da je isporuka vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća. Danas od 08,00 do 10,00 sati planski prekid u isporuci vode u ul.Čaršija i dijelu ul.Radnička.Sanacija kvrara na mreži.

Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu zadovoljavajuća. Danas od 09,00 do 16,00 sati planski prekida u isporuci električne energije na dalekovodu Donja Suvaja.Radovi na dalekovodu.

Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopćava da se autobusni saobraćaj u lokalnim i među – gradskim linijama u proteklom periodu odvija po redu vožnje.

Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija po mjestimično vlažnim kolovozima. Upozorenje na odrone kamenja na kolovoz na mag.puta M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na pravcima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 1 C , vlažnost zraka 76 % , dok je vodostaj rijeke Une u Bosanskoj Krupi 81 cm, a u Bosanskoj Otoci 120 cm (NV).

Podijeli ovaj članak