SERVISNE INFORMACIJE za 23.02.2021

4 min. čitanja

Policijska stanica Bos. Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

U 11,55 sati na magistralnom putu M-14 ul. Otočkih Branitelja desila se saobraćajna nezgoda – sudar dva put.motorna vozila pri čemu su 2 lica zadobila lakše tjelesne povrede. Pričinjena je materijalna šteta. Uviđaj izvršen, prekršajni nalog ide na 1 lice.

Vatrogasna jedinica izvještava da je imala intervencija i dojava o požaru

U 21,00 sati Vranjska požar niskog rastinja. Na požar izašla dva vatrogasca sa vatrogasnim vozilom. Požar ugašen u 21,30 sati.

U 16,10 sati Jezerski požar niskog rastinja. Na požar izašla dva vatrogasca sa vatrogasnim vozilom. Požar ugašen u 18,30 sati.

U 18,30 sati Kneževići požar niskog rastinja. Na požar izašla dva vatrogasca sa vatrogasnim vozilom. Požar ugašen u 19,00 sati.

U 21,45 Podvran kontejnera za smeće. Na požar izašla dva vatrogasca sa vatrogasnim vozilom. Požar ugašen u 22,00 sati.

Hitna služba Doma zdravlja Bos. Krupa saopćava da je u proteklom periodu pregledala 104 pacijenata, za KB “Dr. I. Ljubijankić” je bilo upućeno 25 lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

JKP“10. Juli ”Bos. Krupa saopćava da je isporuka vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća. Danas od 08,00 do 10,00 sati prekid u isporuci vode u ul.511 Slavne i Lipik.Sanacija kvara na mreži.

Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu zadovoljavajuća. Danas povremeni planski prekidi u isporuci električne energije na NN mreži Velići i Donji Ramići.Radovi na NN mreži.

Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopćava da se autobusni saobraćaj u lokalnim i među – gradskim linijama u proteklom periodu odvija po redu vožnje.

Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija po mjestimično vlažnim kolovozima. Upozorenje na odrone kamenja na kolovoz na mag.puta M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na pravcima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 5 C , vlažnost zraka 76 % , dok je vodostaj rijeke Une u Bosanskoj Krupi 88 cm, u Bosanskoj Otoci 126 cm (NV).

Prognoza vremena

Jutros je u našoj zemlji bilo sunčano vrijeme uz malu oblačnost.

Temperature zraka u 07 sati: Drvar, Livno -3 stupnja, Bugojno -2, Jajce -1, Grude i Zenica 0, Sanski Most i Tuzla 1, Bihać, Bjelašnica, Ivan-sedlo i Sarajevo 2, Mostar 3, Neum 6, Gradačac 11 stepeni.
Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva lokalno u Bosni će biti magle. Vjetar slab, prije podne sjevernog smjera. Od sredine dana vjetar mijenja smjer na jugo i jugoistok. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20 stepeni.
Uz stabilno vrijeme i povoljne biometeorološke prilike većina populacije će se osjećati ugodnije, biti boljeg raspoloženja i primjerene radne motivacije. Tegobe kod hroničnih bolesnika postepeno će se umanjiti tokom dana. Poželjno je slojevito se odjenuti, ne pretjerivati sa aktivnostima, naročito u poslijepodnevnim satima, kada je moguća pojava malaksalosti usljed natprosječnih temperatura.

Podijeli ovaj članak