SERVISNE INFORMACIJE za 17.02.2021

4 min. ─Źitanja

Policijska stanica Bos. Krupa obavje┼ítava da u proteklom periodu nije bilo naru┼íavanja javnog reda i mira, saobra─çajnih nezgoda kao ni krivi─Źnih djela.

Vatrogasna jedinica izvje┼ítava da je imala intervenciju i dojava o po┼żaru u 19,02 sati Gulanova okuka po┼żar niskog rastinja. Na po┼żar iza┼íla dva vatrogasca sa vatrogasnim vozilom. Po┼żar uga┼íen u 19,35 sati.

Hitna slu┼żba Doma zdravlja Bos. Krupa saop─çava da je u proteklom periodu pregledala 18 pacijenata, za KB ÔÇťDr. I. Ljubijanki─çÔÇŁ je bilo upu─çeno 7 lica. Na porodili┼ítu nije bilo prinova.

JKPÔÇť10. Juli ÔÇŁBos. Krupa saop─çava da je isporuka vode u proteklom periodu na podru─Źju op─çine zadovoljavaju─ça.Danas od 07.00 do 11,00 sati planski prekid u isporuci vode u naselju Vrletnica.Sanacija kvara na mre┼żi.

Elektro-distribucija izvje┼ítava da je isporuka elektri─Źne energije na podru─Źju op─çine u proteklom periodu zadovoljavaju─ça. Danas povremeni planski prekidi u isporuci elektri─Źne energije na NN mre┼żi Prokop i Crnki─çi.Radovi na NN mre┼żi.

Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saop─çava da se autobusni saobra─çaj u lokalnim i me─Ĺu – gradskim linijama u proteklom periodu odvija po redu vo┼żnje.

Slu┼żbe┬á┬á za┬á┬á odr┼żavanje┬á┬á puteva┬á┬á na┬á┬á podru─Źju┬á┬á op─çine┬á┬á Bosanska┬á┬á Krupa┬á┬á obavje┼ítavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na podru─Źju op─çine prohodne, uslovi odvijanja saobra─çaja su dobri, saobra─çaj na svim putnim pravcima odvija po mjestimi─Źno vla┼żnim kolovozima. Upozorenje na odrone kamenja na kolovoz na mag.puta M-14 (od 22-28 km), Biha─ç-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na pravcima ostalih putnih pravaca, koji ugro┼żavaju bezbjednost saobra─çaja, a koji se ─Źiste i uklanjaju.

Preporu─Źuje se oprezna vo┼żnja na svim putnim pravcima, prilago─Ĺavanje brzine uslovima na putevima i po┼ítivanje saobra─çajnih propisa i ograni─Źenja.

Hidro-meteorolo┼íka mjerenja na podru─Źju op─çine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljede─çe: temperatura zraka 1 C , vla┼żnost zraka 91 % , dok je vodostaj rijeke Une u Bosanskoj Krupi 118 cm, u Bosanskoj Otoci 155 cm (NV).

Prognoza vremena

Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do prete┼żno obla─Źno vrijeme.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (┬░C): Bugojno -5; Bjela┼ínica, Ivan-sedlo, Jajce, Livno i Zenica -4; Sanski Most -3; Banja Luka, Doboj, Mostar, Prijedor, Sarajevo i Tuzla -2; Drvar -1; Bijeljina i Grude 0; Grada─Źac 1; Neum 3; Biha─ç 4┬░C.
Danas ─çe prolazno naobla─Źenje sa zapada u Bosni i Hercegovini usloviti padavine u drugoj plovini dana. U nizinama ─çe padati ki┼ía, a u vi┼íim podru─Źjima snijeg. Padavine su ve─çinom u Bosni. U Hercegovini u poslijepodnevnim i ve─Źernjim satima slabije padavine. Vjetar slab do umjerene ja─Źine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najvi┼ía dnevna temperatura zraka uglavnom izme─Ĺu 4 i 9┬░C.

Biometeorolo┼íke prilike postepeno ─çe se pogor┼íavati sa odmicanjem dana. Tmurno vrijeme, porast naoblake i padavine, kod ve─çine populacije uzrokova─çe lo┼íije raspolo┼żenje i reakcije u vidu reumatskih bolova, glavobolje, dekoncentracije. Mada ─çe temperature biti vi┼íe u odnosu na protekli period, osjet hladno─çe bi se mogao poja─Źati usljed ve─çeg sadr┼żaja vlage u zraku. Neophodno je posvetiti pa┼żnju odijevanju i ne izlagati se pretjeranim aktivnostima.

Podijeli ovaj ─Źlanak