Servisne informacije za 13. januar

2 min. ─Źitanja

Policijska stanica Bosanska Krupa obavje┼ítava da u proteklom periodu nije bilo naru┼íavanja javnog reda i mira, saobra─çajnih nezgoda kao ni krivi─Źnih djela.

Vatrogasna jedinica izvje┼ítava da je imala intervenciju i dojavu o po┼żaru u 12,15 sati Jezerski Gu┼íi─çi po┼żar elektro stuba. Po┼żar uga┼íen u 13,50 sati.

Hitna slu┼żba Doma zdravlja Bosanska Krupa saop─çava da je u proteklom periodu pregledala 10 pacijenata, za KB ÔÇťDr. Irfan Ljubijanki─çÔÇŁ je bilo upu─çeno 2 lica. Na porodili┼ítu nije bilo prinova.

JKP ÔÇť10. Juli” Bosanska Krupa saop─çava da je isporuka vode u proteklom periodu na podru─Źju op─çine zadovoljavaju─ça. Danas nema planskih prekida u isporuci vode.

Elektro-distribucija izvje┼ítava da je isporuka elektri─Źne energije na podru─Źju op─çine u proteklom periodu zadovoljavaju─ça. Danas nema planskih prekida u isporuci elektri─Źne energije.

Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saop─çava da se autobusni saobra─çaj u lokalnim i me─Ĺu – gradskim linijama u proteklom periodu odvija po redu vo┼żnje.

Slu┼żbe┬á┬á za┬á┬á odr┼żavanje┬á┬á puteva┬á┬á na┬á┬á podru─Źju┬á┬á op─çine┬á┬á Bosanska┬á┬á Krupa┬á┬á obavje┼ítavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na podru─Źju op─çine prohodne, uslovi odvijanja saobra─çaja su dobri, saobra─çaj na svim putnim pravcima odvija po mokrim i klizavim kolovozima. Upozorenje na odrone kamenja na kolovoz na magistralnog puta M-14 (od 22-28 km), Biha─ç-Bosanska Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na pravcima ostalih putnih pravaca, koji ugro┼żavaju bezbjednost saobra─çaja, a koji se ─Źiste i uklanjaju.

Preporu─Źuje se oprezna vo┼żnja na svim putnim pravcima, prilago─Ĺavanje brzine uslovima na putevima i po┼ítivanje saobra─çajnih propisa i ograni─Źenja.

Hidro-meteorolo┼íka mjerenja na podru─Źju op─çine Bosanska Krupa jutros u 07,00 sati su sljede─çe: temperatura zraka -6 C , vla┼żnost zraka 84 % , dok je vodostaj rijeke Une u Bosanskoj Krupi 110 cm, u Bosanskoj Otoci 150 cm, a rijeke Kru┼ínice 160,60 cm (NV).

Podijeli ovaj ─Źlanak