SERVISNE INFORMACIJE za 08.01.2021

3 min. čitanja

Policijska stanica Bos. Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

U 09,15 sati Jezerski prijava krivično djelo – krađa od strane 1 lica.Lice lišeno slobode i zadržano. Zavedena krim.obrada.Izvještaj kantonalnom tužilaštvu o počinjenom krivičnom djelu.

Vatrogasna jedinica izvještava da nije imala intervenciju i dojavu o požaru.

Hitna služba Doma zdravlja Bos. Krupa saopćava da je u proteklom periodu pregledala 20 pacijenata, za KB “Dr. I. Ljubijankić” je bilo upućeno 5 lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

JKP“10. Juli ”Bos. Krupa saopćava da je isporuka vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća.Danas od 07,00 do 10,00 sati planski prekid u isporuci vode u ul.Aleja zlatnih ljiljana i dijelu ul.Bihaćka.Radovi na mreži.

Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu zadovoljavajuća.Danas od 09,00 do 10,00 sati planski prekid u isporuci električne energije u ul.Unska i od 10,00 do 11,00 sati u ul.Rasima Redžića.Radovi na NN mreži.

Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopćava da se autobusni saobraćaj u lokalnim i među – gradskim linijama u proteklom periodu odvija po redu vožnje.

Službe za održavanje puteva na području općine Bosanska Krupa obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija po mokrim i klizavim kolovozima. Upozorenje na odrone kamenja na kolovoz na mag.puta M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na pravcima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 4 C , vlažnost zraka 100 % , dok je vodostaj rijeke Une u Bosanskoj Krupi 177 cm, u Bosanskoj Otoci 213 cm, a rijeke Krušnice 244,80 cm (NV).

Prognoza vremena:

Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno. Širom zemlje pada snijeg ili susnježica, u nizinama pada i kiša.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Bjelašnica -6; Ivan-sedlo -1; Livno i Sarajevo 0; Bugojno, Jajce, Prijedor, Sanski Most i Zenica 1; Banja Luka, Bihać i Gradačac 2; Doboj i Tuzla 3; Bijeljina 4; Mostar i Trebinje 5; Neum 7°C.
Danas u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. Širom zemlje će padati susnježica ili snijeg, s tim što će u nizinama padati i kiša. Postepen prestanak padavina u noći na subotu. Vjetar slab sjevernog smjera. Temperatura zraka većinom između -1 i 4°C, na jugu zemlje od 5 do 9°C.

Podijeli ovaj članak