SERVISNE INFORMACIJE za 08.01.2021

3 min. ─Źitanja

Policijska stanica Bos. Krupa obavje┼ítava da su u proteklom periodu zabilje┼żili slijede─çe:

U 09,15 sati Jezerski prijava krivi─Źno djelo – kra─Ĺa od strane 1 lica.Lice li┼íeno slobode i zadr┼żano. Zavedena krim.obrada.Izvje┼ítaj kantonalnom tu┼żila┼ítvu o po─Źinjenom krivi─Źnom djelu.

Vatrogasna jedinica izvje┼ítava da nije imala intervenciju i dojavu o po┼żaru.

Hitna slu┼żba Doma zdravlja Bos. Krupa saop─çava da je u proteklom periodu pregledala 20 pacijenata, za KB ÔÇťDr. I. Ljubijanki─çÔÇŁ je bilo upu─çeno 5 lica. Na porodili┼ítu nije bilo prinova.

JKPÔÇť10. Juli ÔÇŁBos. Krupa saop─çava da je isporuka vode u proteklom periodu na podru─Źju op─çine zadovoljavaju─ça.Danas od 07,00 do 10,00 sati planski prekid u isporuci vode u ul.Aleja zlatnih ljiljana i dijelu ul.Biha─çka.Radovi na mre┼żi.

Elektro-distribucija izvje┼ítava da je isporuka elektri─Źne energije na podru─Źju op─çine u proteklom periodu zadovoljavaju─ça.Danas od 09,00 do 10,00 sati planski prekid u isporuci elektri─Źne energije u ul.Unska i od 10,00 do 11,00 sati u ul.Rasima Red┼żi─ça.Radovi na NN mre┼żi.

Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saop─çava da se autobusni saobra─çaj u lokalnim i me─Ĺu – gradskim linijama u proteklom periodu odvija po redu vo┼żnje.

Slu┼żbe za odr┼żavanje puteva na podru─Źju op─çine Bosanska Krupa obavje┼ítavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na podru─Źju op─çine prohodne, uslovi odvijanja saobra─çaja su dobri, saobra─çaj na svim putnim pravcima odvija po mokrim i klizavim kolovozima. Upozorenje na odrone kamenja na kolovoz na mag.puta M-14 (od 22-28 km), Biha─ç-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na pravcima ostalih putnih pravaca, koji ugro┼żavaju bezbjednost saobra─çaja, a koji se ─Źiste i uklanjaju.

Preporu─Źuje se oprezna vo┼żnja na svim putnim pravcima, prilago─Ĺavanje brzine uslovima na putevima i po┼ítivanje saobra─çajnih propisa i ograni─Źenja.

Hidro-meteorolo┼íka mjerenja na podru─Źju op─çine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljede─çe: temperatura zraka 4 C , vla┼żnost zraka 100 % , dok je vodostaj rijeke Une u Bosanskoj Krupi 177 cm, u Bosanskoj Otoci 213 cm, a rijeke Kru┼ínice 244,80 cm (NV).

Prognoza vremena:

Jutros je u Bosni i Hercegovini obla─Źno. ┼áirom zemlje pada snijeg ili susnje┼żica, u nizinama pada i ki┼ía.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (┬░C): Bjela┼ínica -6; Ivan-sedlo -1; Livno i Sarajevo 0; Bugojno, Jajce, Prijedor, Sanski Most i Zenica 1; Banja Luka, Biha─ç i Grada─Źac 2; Doboj i Tuzla 3; Bijeljina 4; Mostar i Trebinje 5; Neum 7┬░C.
Danas u Bosni i Hercegovini obla─Źno vrijeme. ┼áirom zemlje ─çe padati susnje┼żica ili snijeg, s tim ┼íto ─çe u nizinama padati i ki┼ía. Postepen prestanak padavina u no─çi na subotu. Vjetar slab sjevernog smjera. Temperatura zraka ve─çinom izme─Ĺu -1 i 4┬░C, na jugu zemlje od 5 do 9┬░C.

Podijeli ovaj ─Źlanak