SERVISNE INFORMACIJE za 06.01.2021

3 min. ─Źitanja

Policijska stanica Bos. Krupa obavje┼ítava da su u proteklom periodu zabilje┼żili slijede─çe:

U 17,00 sati Stegari─ç na putu M-14 saobra─çajna nezgoda – uslijed neprilago─Ĺene brzine uslovima i stanju na putu voza─Ź sa put.motornim vozilom sletio s kolovoza i udario u za┼ítitnu ogradu.Materijalna ┼íteta.Uvi─Ĺaj izvr┼íen.Prekr┼íajni nalog na 1 lice.

Vatrogasna jedinica izvje┼ítava da nije imala intervenciju i dojavu o po┼żaru.

Hitna slu┼żba Doma zdravlja Bos. Krupa saop─çava da je u proteklom periodu pregledala 24 pacijenata, za KB ÔÇťDr. I. Ljubijanki─çÔÇŁ je bilo upu─çeno 4 lica. Na porodili┼ítu nije bilo prinova.

JKPÔÇť10. Juli ÔÇŁBos. Krupa saop─çava da je isporuka vode u proteklom periodu na podru─Źju op─çine zadovoljavaju─ça.Danas od 07,00 do 15,00 sati planski prekid u isporuci vode u ul.Mirsada Crnki─ça.Radovi na mre┼żi.

Elektro-distribucija izvje┼ítava da je isporuka elektri─Źne energije na podru─Źju op─çine u proteklom periodu zadovoljavaju─ça.Danas nema planskih prekida u isporuci elektri─Źne energije.

Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saop─çava da se autobusni saobra─çaj u lokalnim i me─Ĺu – gradskim linijama u proteklom periodu odvija po redu vo┼żnje.

Slu┼żbe┬á┬á za┬á┬á odr┼żavanje┬á┬á puteva┬á┬á na┬á┬á podru─Źju┬á┬á op─çine┬á┬á Bosanska┬á┬á Krupa┬á┬á obavje┼ítavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na podru─Źju op─çine prohodne, uslovi odvijanja saobra─çaja su dobri, saobra─çaj na svim putnim pravcima odvija po mokrim kolovozima. Upozorenje na odrone kamenja na kolovoz na mag.puta M-14 (od 22-28 km), Biha─ç-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na pravcima ostalih putnih pravaca, koji ugro┼żavaju bezbjednost saobra─çaja, a koji se ─Źiste i uklanjaju.

Preporu─Źuje se oprezna vo┼żnja na svim putnim pravcima, prilago─Ĺavanje brzine uslovima na putevima i po┼ítivanje saobra─çajnih propisa i ograni─Źenja.

Hidro-meteorolo┼íka mjerenja na podru─Źju op─çine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljede─çe: temperatura zraka 5 C , vla┼żnost zraka 97 % , dok je vodostaj rijeke Une u Bosanskoj Krupi 185 cm, u Bosanskoj Otoci 221 cm, a rijeke Kru┼ínice 252,30 cm (NV).

Prognoza vremena

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo obla─Źno vrijeme sa ki┼íom, a na planinama sa susnje┼żicom i snijegom.

Temperature zraka u 07 sati: Bjela┼ínica -5 stepeni, Ivan-sedlo 0, Sarajevo 3, Bugojno, Grada─Źac, Jajce i Livno 4, Biha─ç, Sanski Most i Zenica 5, Tuzla 6, Grude 7, Mostar 8, Neum 12 stepeni.

Danas se u na┼íoj zemlji o─Źekuje prete┼żno obla─Źno vrijeme sa ki┼íom. Na planinama i u vi┼íim podru─Źjima sa snijegom.Tokom dana u ve─çem dijelu Bosne prestanak padavine. U Hercegovini obilnije padavine. Vjetar u Bosni slab do umjeren, a u Hercegovini umjeren ju┼żni i jugozapadni. Najvi┼ía dnevna temperatura od 5 do 11, na jugu do 14 stepeni.

Podijeli ovaj ─Źlanak