PRVI BOSANSKOKRUPSKI POLUMARATON

2 min. ─Źitanja

Atletski klub ÔÇśSvjetlost’ iz Bosanske Krupe u saradnji s Gradom Bosanska Krupa i gradona─Źelnikom Arminom Halitovi─çem, organizira 1.bosanskokrupski polumaraton, 9.septembra 2023.godine, prvi sportski doga─Ĺaj ove vrste u historiji Bosanske Krupe.

Polumaraton je planiran druge subote u septembru, u sklopu ro─Ĺendana Bosanske Krupe, a tr─Źa─çe se kroz najljep┼íu trasu na┼íeg kraja, Kanjon rijeke Une, sa startom i fini┼íom u centru Bosanske Krupe, na novoizgra─Ĺenom trgu Alije Izetbegovi─ça.

Du┼żina polumaratona je 21,097 km, a u sklopu ovog doga─Ĺaja, bi─çe odr┼żana i trka na 5 km, kao i trka za najmla─Ĺe – djecu ┼íkolskog uzrasta, na 200 m, 400 m i 800 m.

Prvi bosanskokrupski polumaraton osmi┼íljen je kao sportska i turisti─Źka poslastica, koja ─çe trka─Źima, ali i svim posjetiocima predo─Źiti ljepote Bosanske Krupe i kanjona rijeke Une, kao i nagraditi najbolje i najspremnije maratonce i trka─Źe, koji ─çe uzeti u─Źe┼í─çe.

Ova sportsko- turisti─Źka razglednica grada Bosanska Krupa, za svoju prvu trku, osigurala je bogat nagradni fond, kao i razli─Źite poklone i iznena─Ĺenja.

U mu┼íkoj i ┼żenskoj kategoriji, pobjednici 1.bosanskokrupskog polumaratona, uz pehar i poklon paket, osvoji─çe i nov─Źanu nagradu od 800KM. Drugo mjesto u obje kategorije zadu┼żuje pehar i 300KM, dok tre─çe mjesto obje kategorije nosi 150KM i pehar.

I 5K ─çe biti trka s primamljivim nagradama. Uz pobjedni─Źke pehare u mu┼íkoj i ┼żenskoj kategoriji, pobjednici ─çe osvojiti 300KM, drugo mjesto nosi 100KM dok je tre─çe u vrijednosti od 50KM.

 

Prijave za polumaraton i 5K trku bi─çe otvorene krajem ove sedmice, a sve informacije vezano za polumaraton mo┼żete prona─çi na Facebook i Instagram stranici Bosanskokrupski polumaraton.

 

Podijeli ovaj ─Źlanak