Projekt ‘’Škola je moj sigurni kutak’’ u Drugoj osnovnoj školi

2 min. čitanja

O budućnosti svojih učenika i sigurnosti koju škola treba da pruža, uz onaj obrazovni aspekt koji se očekuje, JU ‘Druga osnovna škola’ potrudila se odmah na početku ove godine te kao i prethodnih godina, nastavila dobre prakse u ovoj ustanovi, kako za učenike tako i za roditelje i nastavnike.

Projekt ‘Škola je moj sigurni kutak’ predstavljen je juče čitavoj lokalnoj zajednici, kroz različite kanale kojima lokalna zajednica radi i informiše se. Na ovoj prezentaciji projekta, koji govori i iznalazi načine rješavanja prevencije i sprečavanja bolesti ovisnosti, odazvale su se škole s područja naše općine, Centar za socijalni rad, Gradski vrtić Bosanska Krupa, Pete policijske uprave Bosanska Krupa kao i Radio Bosanska Krupa, koji će lokalnoj zajednici prenijeti zadane ciljeve ali i proces ovog projekta, nakon što se počne implementirati. Bitnost projekta naglasili su i iz Pedagoškog zavoda USK, koji su kao gosti prezentacije i podržali ovu vrstu projekata u našim obrazovnim ustanovama. Direktorica Daira Zjakić naglasila je da ova obrazovna ustanova konstantno radi na novim projektima, ali i da drži kontinuitet starih projekata odnosno dobrih praksi, koje ovu školu već izdvajaju po inovativnosti, kvaliteti i različitim mogućnostima.

‘Škola je moj sigurni kutak’ je dugotrajan projekt, financiran je od strane Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK, u sklopu granta za mlade i kako navodi direktorica Zjakić, iznaći će način da dobre prakse i dobri projekti kao što je ovaj, budu konstanta i dugotrajna u ovog obrazovnoj ustanovi.

 

RadioBK

Podijeli ovaj članak