16.8 C
Bosanska Krupa
Nedjelja, 16 Maja, 2021

Projekt poribljavanja FlyFishing staze Zeleni otoci u Bosanskoj Krupi

USR Krušnica je u 2020.god. godine pokrenula projekat Poribljavanje staze “Zeleni otoci” potočnom pastrmkom koji bi, kako je planirano, poboljšao stanje populacije pastrmke u Mušičarskoj/Fly Fishing stazi Zeleni otoci, a u cilju dugoročne brige i racionalnog iskorištavanja za sportski ribolov.
I tako su ribolovci aprilicirali na poziv Ministarstva privrede Unsko-sanskog kantona za sufinasiranje iz Budžeta. Projekt je zadovoljio sve kriterije traženog konkursa i Fly fishing staza “Zeleni otoci” u centru Bosanske Krupe biće bogatiji potočnom pastrmkom. To je i bila svrha poribljavanja da imamo rijeku Unu bogatu ribom kako bi se dostigao puni kapacitet populacije pastrmke, što bi omogućilo sportskim ribolovcima i drugim turističkim radnicima da promovišu ribolov na vodi, rijeku Unu, grad Bosansku Krupu, naravno i turizam kao okosnicu razvoja.
Ovim putem želimo se zahvaliti Vladi Unsko-sanskog kantona odnosno Ministarstvu privrede USK što su prepoznali projekat kao značajan za lokalnu zajednicu i Udruženje sportskih ribolovaca Krušnica kao odgovorno udruženje koje se brine na očuvanju ribljeg fonda rijeke Une i naravno Dini Mesiću i Seji Badnjeviću za urađeni projekt
Predsjednik USR Krušnica, Admir Bajric
Dodaj komentar:
- Oglas -

Najnovije

- Oglas -

Povezani članci