Privode se kraju radovi na sanaciji sanitarnog čvora u Prvoj osnovnoj školi

1 min. čitanja

Finaliziraju se radovi na sanaciji sanitarnog čvora u Prvoj osnovnoj školi. U okviru planiranih radova sanirat će se pet toaletnih grupa od kojih je jedna za osobe sa poteškoćama, čime će se u značajnoj mjeri poboljšati uslovi boravka brojnih učenika i uposlenika.

Sanitarne prostorije u Prvoj osnovnoj školi duže vrijeme su bile u izrazito lošem stanju. Predstavljalo je to problem brojnim učenicima, uposlenicima škole, ali i korisnicima fiskulturne sale. Uskoro će sve postati dio prošlosti zahvaljući saradnji Ministarstva vanjskih poslova Republike Bugarske i Općine Bosanska Krupa, čiji su predstavnici polovinom decembra prošle godine potpisali sporazum o dodjeli nepovratne finansijske pomoći.

Ukupna vrijednost radova je 36.144,81 KM, a kompletnog projekta 40.103,00 KM od čega će Republika Bugarska osigurati devedeset pet posto, a ostatak Općina Bosanska Krupa.

Radovi na sanaciji sanitarnih prostorija počeli su u drugoj polovini marta, a završavaju za nekoliko dana. Prva osnovna škola će, kada govorimo o unapređenju komfora boravka, smanjenju mogućnosti zaraznih oboljenja korisnika objekta, smanjenju negativnog utjecaja na okoliš, novi list konačno okrenuti krajem ove sedmice.

Podijeli ovaj članak