Predizborni skup SDP BiH u Bos.Krupi

3 min. čitanja

Bećirović: „Što su veće klevete i laži, 02.oktobar mi je miliji i draži!

U Bosanskoj Krupi sinoć je održan predizborni skup Socijaldemokratske partije BiH na kojem su predstavljeni kandidati za sve nivoe vlasti iz Unsko-sanskog kantona, ali i kandidata ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića. U svom obraćanju, Bećirović je govorio o važnosti ovih izbora i trenutka u kojem možda više nego ikad u postratnom periodu je bitno izići na izbore i svoj glas dati upravo gradjanskoj državi BiH. Oni koji pozivaju u nacionalne torove, mrak, beznadje i kojima je ova zemlja „tijesna“ ,poručio je da idu iz BiH preko najbližeg graničnog prelaza, a ovu zemlju ostave Bosancima i Hercegovcima koji su spremni raditi i zemlju graditi na zdravim temeljima ekonomije i prosperiteta uz iskustvo starijih, ali i kreativnih mladih ljudi. Govoreći kako je zadnjih pet mjeseci na udaru raznih lobija kandidat za člana Predsjedništva iza kojeg je stalo 11 političkih partija je odgovorio: „Što su veće klevete i laži,02.oktobar mi je miliji i draži!“

Poziv okupljenima da svoj glas 02.oktobra za člana Predsjedništva BiH daju Bećiroviću, ali i kandidatima SDP sinoć je u Bos.Krupi uputio i Nermin Nikšić, predsjednik ove stranke.Govorio je i o odlasku stanovništva i kako su se u sedam godina iz BiH iselilo stanovništva veličine tri kantona, odnosno 520 000 ljudi te dodao da narod BIH ovakav javašluk mora kazniti na izborima 02.oktobra.

Trebaju nam brze ceste, povećanje minimalnih penzija, bolje obrazovanje, beskompromisna borba protiv korupcije, jer sad ovo što živimo je tamni vilajet za koji su se pobrinule vladajuće stranke kazali su nosioci lista za federalni i državni parlament Razim Halkić i Albin Muslić, dok se Fatka Kulenović, nosilac liste za Skupštinu USK dotakla rada Vlade odnosno Skupštine u proteklom mandatu pa je tako rekla da unatoč pritiscima i previranjima ostali su dosljedni, držali se zacrtanih ciljeva izmedju ostalog usvojene su izmjene zakona na promet nekretnina, a ovih dana, kako je kazala, u realizaciju se kreće i sa proširenjem vrtićkih kapaciteta što je paradoks obzirom na bijelu kugu i odlazak stanovništva.

Na listi za Skupštinu USK iz Bosanske Krupe su: Alen Lipovača, Nedžad Fajić, Husnija Šarić, Elvira Šertović,Šejla Jusić i Mladen Lonić. Za nivo Parlamenta FBiH na listi SDP BiH su : Mina Bužimkić i Muhidin Šertović.Za državni Parlament Edina Šertović.

Do dolaska SDP-a i gradonačelnika Armina Halitovića na vlast u Bos.Krupi se tražila samo humanitarna pomoć. SDP nije čekao „da nam se neko smiluje već smo krenuli putem razvoja“. Danas smo došli do statusa Grada i to zahvaljujući Mladenu Loniću , kazao je predsjednik GO SDP BiH i ujedno kandidat za federalni parlament Muhidin Šertović. Drugog oktobra je najvažnije glasanje u životu, zato dajte svoj glas za svitanje novog dana , kazao je na kraju Šertović.

RadioBK

Podijeli ovaj članak