POTPISAN UGOVOR ZA IZGRADNJU DRVENOG PJEŠAČKOG MOSTA „ĐEMALUDIN ČAUŠEVIĆ“

1 min. čitanja

Danas je u Bosanskoj Otoci potpisan ugovor za izgradnju drvenog pješačkog mosta koji će u narednoj godini spojiti lijevu obalu Une sa adom na kojoj se nalazi Gradska džamija Bosanska Otoka. Ukupna vrijednost radova na izgradnji mosta je skoro 800.000,00 KM, a most će nositi naziv „Đemaludin Čaušević“ prema inicijatoru izgradnje mosta rahmetli Đemaludinu Čauševiću, bivšem načelniku općine Bosanska Krupa i ratnom starješini 511.slavne brdske brigade.

„Danas smo sretni, ali i sjetni, jer s nama nije bio inicijator izgradnje mosta rahmetli Đemo Čaušević. Naš Đemo je puno dao za Otoku, Krupu i cijelu našu lokalnu zajednicu. U to ime naša je želja i nijet da most nazovemo baš po njemu“ izjavio je gradonačelnik Armin Halitović.

Sredstva za izgradnju drvenog pješačkog mosta „Đemaludin Čaušević“ osigurana su iz Budžeta Grada Bosanska Krupa, a radovi će početi čim to vremenski uvjeti dozvole. Ugovor o izvođenju radova je nakon provedenog postupka javnih nabavki zaključen sa izvođačem d.o.o. „BC-GRADNJA“.

Podijeli ovaj članak