Počinju prijave: Koncert Senidah i bosanskokrupska Una regata ove godine 16. jula

3 min. čitanja

Ove godine ljeto u Bosanskoj Krupi će biti bogato manifestacijama za sve sugrađane ali i turiste koje borave u Bosanskoj Krupi. Jedna od najvećih manifestacija koja će se izdvojiti na ovim prostorima sigurno je bosanskokrupska Una regata. U organizaciji JU “Centar za kulturu, obrazovanje i informisanje”, Sportskog saveza Bosanska Krupa i grada Bosanska Krupa organizuje se druga po redu bosanskokruspka regata koja će se održati 16.jula.

Cilj regate je učešće svih građana u regati koji do sad nisu imali prilike da učeštvuju ali isto tako i svih ljubitelja prirode, dobre atmosfere i očuvanja okoliša. Svakako jedna od najbitnijih stavki jeste promocija turističke ponude u našem gradu.

Cilj ovogodišnje bosanskokrupske regate jeste učeše minimalno 100 čamaca i od 800 do 1000 učesnika i trajaće jedan dan. U jutarnjim satima bi organizator za sve učesnike organizovao prevoz na start regate koji bi bio u blizini Grmuškog mosta. Cilj regate je Bosanska Krupa gdje bi doček bio uz hranu i muziku. Organizator se potrudio da ove godine u večernjim satima ponudimo nešto novo za razliku od prošle godine. Koncert jedne od najvećih imena na Balkanu Senida Hajdarpašić – Senidah koji će se održati na SRC “Ade”.

Pokrovitelj manifestacije i organizator je Grad Bosanska Krupa uz podršku JU “Centar za kulturu, obrazovanje i informisanje” Bosanska Krupa kao i Sportskog saveza a vrijedi napomenuti i da su partneri i sve rafting agencije iz Bosanske Krupe ali i šire.

Simbolična kotizacija za učešće je 15 KM po osobi a može se uplatiti na instrukcijama putem uplatnica u bilo kojoj banci ili na blagajni JU “Centar za kulturu obrazovanje i informisanje” Bosanska Krupa svakim radnim danom od 9 do 14 sati sve do 10. jula. Prijavu sa uplatnicom je potrebno prijaviti u prostorijama Centra za kulturu.U cijenu kotizacije svaki korisnik će dobiti čamac sa opremom i vodičem, prevoz do starta i ručak.

U pretprodaji se nalaze karte za koncert u iznosu od 10 KM dok će na dan koncerta biti 15 KM. Kupovinu karte možete također naći u prostorijama Centra za kulturu svaki radni dan.

Instrukcije za uplatu ukoliko se plaća žiralno:

Podijeli ovaj članak