Pobjednik 3.memorijalnog turnira „Suad Šarić-Putak“ NK „Vitez“ iz Bužima

1 min. čitanja

Boljim izvodjenjem penala NK“Vitez“ iz Bužima u finalu 3.Memorijalnog turnira „Suad Šarić-Putak“ savladao je GNK“Bratstvo“ koje je tako zauzelo drugo mjesto, dok je treći bio NK“Željezničar“,a NK“Sloga“ četvrta.

Turnir,čiji je organizator NK“Željezničar“ igran je u vikendu iza nas u znak sjećanja na svog dugogodišnjeg igrača i trenera, člana uprave, simpatizera Suada Šarića.

Prvog dana turnira(u subotu 07.08.) u polufinalnim susretima GNK“Bratstvo“ pobijedilo je ekipu Sloge iz Bos.Otoke sa 2:0, dok je Vitez iz Bužima u drugom paru polufinala savladao domaćina NK“Željezničar“ sa 3:1.

Drugog dana turnira ljubitelji nogometa mogli su uživati u revijalnoj utakmici veterana Bosanske Krupe.U finalu ovog izdanja memorijalnog turnira „Suad Šarić-Putak“ ekipa Viteza iz Bužima savladala je, nakon boljeg izvodjenja jedanaesteraca, ekipu GNK“Bratstvo“Bosanska Krupa. U regularnom dijelu nakon 90 minuta igre bilo je 1:1.

Konačan plasman:

  1. 1.NK“Vitez“ iz Bužima
  2. 2.GNK“Bratstvo“ Bosanska Krupa
  3. 3.NK“Željezničar“ Bosanska Krupa
  4. 4.NK“Sloga“ Bosanska Otoka

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Amir Balkić(GNK“Bratstvo“), najbolji strijelac Belmin Muhić(NK“Vitez“), dok je titulu najboljeg golmana ponio Ahmed Fajković(NK“Vitez“). Igrač koji svojom igrom podsjeća na Suada Šarića-Putka je Dženis Eminić.

 

RadioBK

Podijeli ovaj članak