Općinsko povjereništvo NiP Bos. Krupa na čelu sa zastupnicom u Skupštini USK Kadić Ifetom napustilo Narod i Pravdu (FOTO)

1 min. čitanja

Početkom 2020. godine je ozvaničeno pristupanje jednog broja zastupnika, vijećnika i aktuelnih ministara iz Unsko-sanskog kantona Narodu i Pravdi. Ovoj političkoj stranci su tada zvanično pristupili zastupnici u Skupštini Unsko-sanskog kantona Agan Bunić i Ifeta Kadić, te ministar za pitanje boraca i RVI u Vladi USK Ermin Zulić iz SBB-a.

Predsjednik Naroda i Pravde Elmedin Konaković donio je 13.06.2020. godine Odluku o suspenziji Agana Bunića i Kasima Mulalića. Kako je tada saopćeno iz NiP-a, ovom odlukom je spriječeno dalje narušavanje ugleda i principa Naroda i Pravde, odnosno spriječene su dugoročne posljedice koje su mogle nastati usljed konstantnog i upornog samoinicijativnog djelovanja suspendovanih članova Naroda i Pravde.

U petak, 19. marta 2021. godine, Općinsko povjereništvo NiP Bos. Krupa na čelu sa zastupnicom u Skupštini USK Kadić Ifetom je dalo neopozivu ostavku na članstvo i sve funkcije unutar povjereništva političke organizacije Narod i Pravda.

Kako navode u aktu kojeg je potpisalo 12 članova povjereništva, razlog ovog postupka leži u slaboj komunikaciji sa Kantonalnim povjereništvom NiP-a.

Da li će ovaj postupak donijeti dodatne nestabilnosti u politički uzavreloj Krajini ostaje nam da vidimo u narednom periodu.

Podijeli ovaj članak