Općina Bosanska Krupa i JKP „10. Juli“ organizuju Međunarodnu stručnu konferenciju na temu „Zbrinjavanje i upravljanje otpadom“

1 min. čitanja

Općina Bosanska Krupa i JKP „10. Juli“ organizuju Međunarodnu stručnu konferenciju na temu „Zbrinjavanje i upravljanje otpadom“ dana 08.12.2021. godine u Centru za podršku poduzetništvu Bosanska Krupa.

Konferencija će okupiti domaće i međunarodne stručnjake sa dugogodišnjim iskustvom na području zbrinjavanja i upravljanja otpadom.

Učesnici će kroz panel diskusije i prezentacije podijeliti svoje znanje i iskustvo, te prezentirati konkretne modele rješavanja problema zbrinjavanja i upravljanja otpadom koji su realni i relativno brzo ostvarivi.

Prateći ideju da otpad nije smeće nego energetska sirovina za proizvodnju savremenih goriva, učesnici Konferencije će se takođe osvrnuti na globalne probleme u kontekstu Bosne i Hercegovine, Unsko-sanskog kantona i Bosanske Krupe, uključujući, između ostalog, kako i na koji način upravljati i sortirati otpad, kako kreirati sistem održivog upravljanja otpadom, kako iskoristiti energetski potencijal otpada, te koji su to energenti budućnosti.

Podijeli ovaj članak