Održano žrijebanje za utvrđivanje redoslijeda učešća političkih subjekata u Izbornom programu Radija Bosanska Krupa za Lokalne izbore 2024

1 min. čitanja

Na osnovu Odluke o raspisivanju i održavanju Lokalnih izbora 2024. i Pravilnika o medijskom predstavljanju političkih subjekata u periodu od dana raspisivanja izbora do dana održavanja izbora, Radio Bosanska Krupa sačinio je Plan medijskog predstavljanja političkih subjekata za Lokalne izbore 2024.

S tim u vezi, danas je u Maloj Sali Doma kulture obavljeno Javno žrijebanje za sve političke subjekte koji su se prijavili za medijsko predstavljanje, a po osnovu prethodno objavljenom Pozivu za prijavu učešća u Izbornom programu JP“Radio Bosanska Krupa“

Žrijebanje je obavljeno uz prisustvo zainteresiranih političkih subjekata kako bi se osigurao pravičan raspored učešća političkih subjekata u RBK-debatama, te prilikom neposrednog obraćanja, tj. predstavljanja političkih subjekata.

Lokalni izbori u BiH održat će se 6. oktobra 2024. godine, a izborna kampanja počinje u petak, 6. septembra.

Detalje Izbornog programa JP „Radio Bosanska Krupa“, zajedno s raporedom političkih programa, naknadno će biti objavljen na web-stranici Radija Bosanska Krupa.

Radio Bosanska Krupa

Podijeli ovaj članak