Obilježen Dan MSŠ „Safet Krupić“ Bosanska Krupa

2 min. čitanja

Učenici i profesori MSŠ „Safet Krupić“ jučer su, prigodnim aktivnostima, obilježili Dan škole.

U sklopu obilježavanja Dana škole organiziran je niz kreativnih radionica koje su vodili profesori škole i stručnjaci iz različitih oblasti, a koje su učenicima omogućili da pokažu vlastitu kreativnost.

„Ove aktivnosti inicirane su od strane smih učenika, tj. Vijeća učenika škole koji su htjeli na drugačiji način da obilježe Dan škole. Dok su profesori škole održali radionice iz književnosti, CNC-programiranja i modeliranja, zavarivanja, tekstilnog dizajna i šivanja te organizirali nogometni turnir, zahvaljujući spoljnim saradnicima/prijateljima škole danas su održane i radionice fotografije, slaganja boja i dizajna namještaja koju su vodili naši sugrađani Hašim Šarić, Ismet Erdić i predstavnici firme AP design. Ove godine obilježavamo 76 godinu postojanja škole. Godine 1946. osnovana je škola za zanatska zanimanja i od tada se baštini tradicija stručnog srednjoškolskog obrazovanja u našem gradu. Ove godine ispraćamo 108 matuanata“, rekao je Elvir Kulenović, direktor MSŠ „Safet Krupić“ Bosanska Krupa.

Po završetku radioničkog dijela programa, u holu škole održan je rock-koncert kojeg su, zajedno s profesorom Arminom Podićem, organizirali i izveli učenici škole. Na taj način, u izuzetno zanimljivoj i pomalo neobičnoj atmosferi, pokazujući da umjetnost ujedinjuje sve generacije, Dan škole ispraćen je uz najveće hitove domaće i svjetske R'n'R scene.

 

RadioBK

Podijeli ovaj članak