Obavijest o obustavi saobraćaja na dionici Bosanska Krupa – Bihać

1 min. čitanja

Obavještavaju se građani da će se u petak, 15.7.2023. godine, održati javna manifestacija pod nazivom “3. Bosanskokrupska Una regata” u Bosanskoj Krupi. Kako bi se osigurala sigurnost sudionika, kao i neometano odvijanje samog događaja, bit će privremeno obustavljen saobraćaj na magistralnoj cesti M-14 na dionici Bosanska Krupa – Srbljani (Bihać). Obustava će trajati u vremenskom periodu od 09:30 do 12:00 sati.

Za vozače koji putuju ovom dionicom magistralne ceste M-14, bit će određen alternativni putni pravac. Kao zamjena, koristit će se magistralna cesta M-4.2 Cazin – Bihać i regionalni put R-402 Bosanska Krupa – Cazin. Ovi putevi su odabrani kako bi se omogućilo nesmetano kretanje vozila i izbjegle gužve tokom trajanja regate.

Molimo građane da se pridržavaju uputa organizatora manifestacije i prometnih znakova te da koriste alternativne puteve kako bi izbjegli nepotrebne zastoje i prometne nezgode. Također, upozoravamo vozače da prilagode brzinu i budu pažljivi prilikom vožnje na alternativnim rutama, jer mogu biti povećane gužve uslijed preusmjeravanja prometa.

 

 

Podijeli ovaj članak