NAJAVA: Tradicionalni, 42. po redu, Unski lađari 6. augusta: Prijave takmičarskih ekipa od danas

1 min. čitanja

Prepoznatljiva bosanskokrupska manifestacija „Unski lađari“, 42. po redu, ove godine se održava 6. augusta (subota).

Tradicija koja okuplja sve generacije Krupljana i koja i u najgora vremena nije gubila svoj zanos i čast, nakon perioda pandemije, zasijat će ove godine u punom sjaju.

Dosta pratećih zabavnih sadržaja očekuje i ove godine sve građane i goste, a za sve učesnike osiguran je, kao i obično, bogat nagradni fond. Osim pehara i medalja najbolji će dobiti i novčane nagrade. Za prva tri mjesta u trci unskim lađama predviđene su nagrade u iznosu od 1200, 800 i 600 KM. U okviru manifestacije dodijelit će se i jedna posebna nagrada.

Svi zainteresirani učesnici Unskih lađara mogu se prijaviti do 5. augusta kod Himze Bužimkića, člana organizacionog odbora, pozivom na broj telefona: 061 419 933.

U okviru manifestacije tradicionalno se organizuju i skokovi „Prva lasta Une“. Prijave za ovaj dio manifestacije također traju do 5. augusta, a svi zainteresirani prijavu mogu izvršiti kod Emira Bešića na broj telefona 061 753 913.

Pozivaju se svi građani,  a posebno mladi, da svojim učešćem i dolaskom pruže podršku ovoj tradicionalnoj i za Bosansku Krupu prepoznatljivoj manifestaciji.

Podijeli ovaj članak