NAJAVA: Promocija knjige ‘’Lirik’’, autorice Alme Taletović

2 min. čitanja

Udruženje Ujedinjene žene, s JU ‘’Centar za kulturu, obrazovanje i informisanje’’, organizira promociju knjige spisateljice Alme Taletović, u subotu, 28.08.2021.godine, u Maloj sali Doma kulture u Bosanskoj Krupi. Ova promocija je tek jedna od aktivnosti ovog udruženja, a nastavak je aktivnosti bosansko-krupskog ljeta.

Alma Taletović je profesorica, spisateljica, influenserica, motivacijska govornica, certificirani NLP Practitioner i life coach. Autorica je tri afirmacijske knjige: „Smiraj duše“, „Sretni ljudi“ i „Sretna žena“,  koje obiluju mnoštvom tehnika samopomoći i afirmacijama te predstavljaju priručnike za bolji i kvalitetniji život. Svojim radom, Alma je pomogla hiljadama žena koje svoje životne priče dijele i na stranici „Smiraj duše – Alma Taletović“, koja ima skoro 60 hiljada pratitelja.  Ova profesorica bosanskoga jezika i književnosti rodom je iz Tuzle, a živi i radi u Bužimu već skoro dvadeset godina.

’Nova knjiga ‘’Lirik“ je motivacijski koncipiran, ali je specifičan jer je to knjiga poezije i motivacijskih, emotivnih tekstova  te snažnih poruka za svaku ženu. Cijela knjiga poručuje: „Ženo, zavoli sebe, baš takvu kakva jesi, za početak“. „Lirik“  je emocija žene u raznim varijantama. A šta je žena nego emocija? Žena nije njena šminka, odjeća, tijelo, žena je njeno srce i  njena duša’’ – ističe Alma.

Udruženje Ujedinjene žene vas pozivaju na promociju knjige Alme Taletović, da zajedno uživamo u stihovima,  osnaženim porukama i varijantama emocija koje svako od nas na svoj način nosi i doživljava.

Podijeli ovaj članak