NAJAVA: 3. Bosanskokrupska regata je pred nama

Bosanskokrupska regata će se održati 15. jula.

2 min. čitanja

Ovogodišnja 3. Bosanskokrupska regata je pred nama, i sve je spremno za nezaboravno iskustvo na rijeci Uni.

Regata, koja je već stekla reputaciju kao jedan od najatraktivnijih događaja u regionu, privukla je veliko interesovanje. U roku od samo dva dana, blizu 600 učesnika se prijavilo za ovogodišnje takmičenje. Zbog velikog broja prijava, prijave su zatvorene za ovu godinu, ali organizatori su oduševljeni odzivom i interesovanjem.

Cilj Bosanskokrupske regate je omogućiti svim građanima, posebno onima koji do sada nisu imali priliku da učestvuju, da se pridruže ovom spektaklu. Regata također privlači ljubitelje prirode, dobre atmosfere i očuvanja okoliša. Manifestacija će trajati jedan dan, pružajući učesnicima jedinstvenu priliku da istraže prirodne ljepote rijeke Une.

U jutarnjim satima, organizatori će osigurati prevoz za sve učesnike do startne tačke regate, koja će biti u blizini Grmuškog mosta. Numerisani brojevi će biti dodijeljeni svakom čamcu kako bi se olakšao pronalazak na startu. Nakon početka, čamci će ploviti duž prelijepih pejzaža rijeke Une, prema cilju u Bosanskoj Krupi.

Važno je napomenuti da je broj mjesta za ovogodišnju regatu ograničen na 80 čamaca. To je učinjeno kako bi se osiguralo da svi učesnici imaju bezbjedno i udobno iskustvo tokom regate. Organizatori su radili naporno da obezbijede sve potrebne mjere sigurnosti i da pruže nezaboravan doček svim učesnicima po dolasku u Bosansku Krupu. Nakon regate, svi će moći uživati u hrani, muzici i zabavi.

3. Bosanskokrupska regata obećava da će biti još jedno nezaboravno iskustvo, spajajući ljude, prirodu i sportski duh.

Podijeli ovaj članak