Mlade odbojkašice Krušnice iz Bosanske Krupe najbolje na turniru “Odbojka u srcu Bihaća”

2 min. čitanja

Danas, 01.10.2023. godine, održan je na gradskom trgu u Bihaću turnir u mini odbojci za djecu i mlade, ali i za sve koji su željeli odigrati par poena preko mreže.

Nakon odbojkaškog kampa i turnira odbojke na pijesku ovo je treći događaj planiran u sklopu projekta “ODBOJKA U SRCU BIHAĆA” kojeg provodi Odbojkaški klub “Bihać” (OK Bihać) uz pokroviteljstvo Grada Bihaća i sponzore kluba (Nacionalni park Una, Sportski savez USK-a, Odbojkaški savez USK-a, BH Telecom,…), a posebno ovaj sportski događaj je podržan i od Gradskog sportskog saveza Bihać odnosno projektne aktivnosti „Sport za sve“ u cilju razvoja sporta i omogućavanja bavljenja sportom svih stanovnika našeg grada Bihaća tj. omogućiti pravo na sportske aktivnosti za sve kategorije društva a posebno za ranjive grupe. Podršku aktivnostima dobili smo i od GIZ-a (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit) kroz GIZ projekat “Društveno učešće ljudi u pokretu i lokalnog stanovništva u zemljama domaćinima Zapadnog Balkana” (PeMo).

Na turniru su pored djece i mladih iz Bihaća, ŽOK Bihać i OK Bihać, učestvovale ekipe OK Krušnica Bosanska Krupa, ŽOK Bužim, OK Mladost Bosanski Petrovac, kao i ekipa osoba u pokretu iz PPC Lipa – IOM Lipa tim.

Kategorija 2010/2011
Konačni plasman
1. OK Krušnica 10 (bolji u međusobnom susretu sa ŽOK Bužim)
2. ŽOK Bužim 10
3. OK Bihać I 9
4. ŽOK Bihać 7
5. OK Bihać II 6
6. OK Mladost 3
Kategorija 2009+
Konačni plasman
1. ŽOK Bihać I 10
2. ŽOK Bihać II 6 (bolji u međusobnom susretu sa ŽOK Bihać III)
3. ŽOK Bihać III 6
4. OK Bihać 5
5. PPC Lipa – IOM 1

Podijeli ovaj članak