Kečalović sa Bratstvom osvojio titulu, ali sada odlazi: “Sjajna sredina, bili smo kao porodica”

GNK Bratstvo iz Bosanske Krupe je jesenji prvak Druge lige FBiH grupa Zapad.

4 min. čitanja

Bratstvo je završilo polusezonu na najbolji način, a velike zasluge za to pripadaju i ambicioznom šefu struke Arminu Kečaloviću.

Ipak, nakon proslave titule, iz Bratstva su potvrdili da Kečalović napušta ovaj klub, što je on i potvrdio za SportSport.ba.

“Nakon poraza u prvom kolu kući od Rudara Bratstvo je smijenilo trenera, pozvali su me i dogovorili smo za pet minuta. Cilj kluba je bila sredina tabele, smatrali da imaju ekipa za to. Ipak, iz utakmice u utakmicu mi smo bili sve bolji i bolji. Ja sam neko ko voli pas igru, kroz tu pas igru, stvarali smo do puno šansi, postizali puno pogodaka, što možete vidjeti i na našim rezultatima. U gostima nismo izgubili utakmicu, a znate kako je teško to ostvariti u ovim ligama kada gostujete. Bili su i negdje loši tereni, a nama to nije odgovaralo, jer mi volimo pas igru, nadigravamo se…Na kraju smo zasluženo prvi“, priča Kečalović.

Potvrdio je da više nije trener Bratstva.

“Prije mjesec dana sam obavijestio klub da idem. Rekao sam to ljudima iz kluba, a to sam uradio jer sam želio korektan odlazak. Želio sam da odlazak bude ljudski, te da imaju dovoljno vremena da pronađu mog nasljednika. Mogao sam i da šutim, ali sa ljudske strane sam ih obavijestio. Kada je sama ekipa u pitanju, bitno je bilo da imamo dobru atmosferu, da budemo jedna porodica i da momci izgaraju te vjeruju jedni u druge. Podigao sam taj ‘level’ visoko, to je išlo odlično, a nakon zadnje utakmice kada sam rekao direktno momcima da idem, bilo je i suza. Nadam se da ću se nekada vratiti u Bosansku Krupu, zaista mi je bilo lijepo“.

Nije želio govoriti o novoj sredini.

“Mogu samo reći da je to ponuda koja se ne odbija“.

Navodi da je na klupi Bratstva ne zna za poraz ove sezone, kada se gleda i prvenstvo i Kup, zbog čega je posebno sretan. Zahvalio se i čelnicima Bratstva.

“Stigao sam u klub na poziv sportskog direktora Avde Mahića, moram pohvaliti i predsjednika Amira Ameda, koji je uvijek bio tu za nas. Prema igračima su izmirene sve obaveze, a sve to naravno utiče i na sam rezultat. Moram pohvaliti i gradonačelnika Bosanske Krupe Armina Halitovića koji je uvijek bio uz nas, bio je tu svaku domaću i gostujuću utakmicu. Podrška su nam uvijek bili i vjerni navijači, dočekali su nas u nedjelju i poslije utakmice, to ostaje vječno u sjećanju, kao i dijaspora koja je uvijek podrška na sve načine. Svakako, tu je bio i trener golmana Amir Doksanaltić koji je bio moja velika pomoć u stručnom štabu“.

Može biti slika sljedećeg: 5 ljudi, ljudi stoje i trava

Vrijedno radi, svaki trening, svaka utakmica je novi izazov. Bratstvo je za njega bilo prvo seniorsko iskustvo kao glavnog trenera.

“U Jedinstvu sam bio pomoćnik Adisu Obadu, a prije toga sam bio koordinator škole NK Jedinstvo. Radio sam i u OFK Bihać, imali smo preko 300 dječaka. Trenerski posao je rudarski, nije lako izaći pred 20 igrača i raditi sa njima, ali ljudski faktor uvijek prevladava. Morate napraviti da ta atmosfera bude bratska, porodična, da momci vide da ih poštujete. Tada se možete nadati dobrim rezultatima“, dodao je Kečalović.

Bratstvo je u 14 odigranih utakmica upisalo 11 pobjeda, dva remija i jedan poraz. Gol razlika ovog tima je 40:14, što govori o pravoj dominaciji.

Ipak, treba dodati da ovaj tim ne može se plasirati u viši rang, s obzirom da ne ispunjava sve uslove za viši rang, a jedan od njih je da klub ima sve odgovarajuće omladinske selekcije.

Podijeli ovaj članak