Grad Bosanska Krupa: Potpisana 93 ugovora o dodjeli stipendija

1 min. ─Źitanja

Danas je u Domu kulture odr┼żana sve─Źanost potpisivanja ugovora o stipendiranju za akademsku 2022/2023. godinu za 93 studenta s podru─Źja grada Bosanska Krupa. Grad ve─ç ─Źetrnaestu godinu zaredom stipendira studente koji redovno studiraju na nekom od dr┼żavnih fakulteta u BiH. Do sada je u svrhu podr┼íke studentima iz Gradskog Bud┼żeta ispla─çeno skoro 2000 stipendija u ─Źiju svrhu je izdvojeno vi┼íe od 1,6 miliona konvertibilnih maraka.

Stipendije se dodjeljuju kao pomo─ç studentima koji ostvaruju dobre rezultate na fakultetu.

Visina stipendija odre─Ĺena je prema iznosu izdvojenom u Gradskom Bud┼żetu za tu svrhu i broju studenata koji su ostvarili pravo na nov─Źanu podr┼íku. Stipendija se ispla─çuje u deset jednakih rata, osim studenata koji su ostvarili posebne visine stipendija zbog izuzetnih rezultata propisanih pravilnikom za stipendiranje.

Ova inicijativa Grada Bosanska Krupa ima za cilj pomo─çi studentima u daljnjem obrazovanju i motivirati ih da postignu jo┼í bolje rezultate na fakultetu. Ujedno, ovaj program stipendiranja poti─Źe daljnji razvoj obrazovanja studenata sa podru─Źja grada Bosanska Krupa.

Podijeli ovaj ─Źlanak