GRAD BOSANSKA KRUPA: POTPISAN UGOVOR O IMPLEMENTACIJI PROJEKTA „MOBILIZACIJA I INTEGRACIJA NEZAPOSLENIH OSOBA NA TRŽIŠTE RADA USK“ UKUPNE VRIJEDNOSTI 491.774,13 KM

2 min. čitanja

Gradonačelnik Bosanske Krupe Armin Halitović potpisao je sa Međunarodnom organizacijom rada (ILO) Ugovor o implementaciji projekta „Mobilizacija i integracija nezaposlenih osoba na tržište rada USK“. Ukupna vrijednost projekta iznosi 491.774,13 KM, a podrazumijeva poticanje zapošljavanja i samozapošljavanja kroz kreiranje i provedbu partnerskih programa usmjerenih na mobilizaciju i integraciju nezaposlenih osoba u USK.
Cilj projekta je uspostavljanje održivog programa mobilizacije, osposobljavanje, zapošljavanje i samozapošljavanje nezaposlenih osoba, čime će se poboljšati konkurentnost tržišta rada za najmanje 100 osoba, te otvoriti radna mjesta za 60 i samozapošljavanje za najmanje 6 osoba do kraja projekta.
Projekat „Mobilizacija i integracija nezaposlenih osoba na tržište rada USK“ implementira Grad Bosanska Krupa zajedno sa partnerima: Grad Bihać, JU Služba za zapošljavanje USK, MSŠ Safet Krupić, Centar za promociju lokalnog razvoja PLOD, Krupa Kabine doo, Bosankar doo, Zah doo, Acma doo, ATNH doo, Safebus doo, Ibrahimović doo, AKM Technology doo, Č.J. doo, Kostelski buk doo.

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Grada Bosanska Krupa je jedno od 20 partnerstava uspostavljenih u BiH u okviru projekta „Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II“ (LEP II), kojeg Evropska unija financira s 4 miliona eura, a provodi Međunarodna organizacija rada (ILO). Ovaj projekat ima za cilj da kroz lokalna partnerstva za zapošljavanje osoba u nepovoljnom položaju na tržištu rada.
Za više informacija o projektu LEP II, posjetite www.partnerstvo.ba i kanale društvenih mreža (Instagram, Facebook, Twitter i YouTube).

Podijeli ovaj članak