G.N.K. “Bratstvo” viceprvak Druge lige Federacije BiH grupa Zapad, N.K.”Sloga ” u Zlatnoj sredini

Dodaj komentar
2 min. čitanja

Utakmicama posljednjeg 30-tog kola spuštena je zavjesa na takmičarsku 2023/24 -tu sezonu Druge lige Federacije BiH grupa Zapad.

Nogometaši G.N.K. “Bratstva ” Bos.Krupa u posljednjem kolu savladali su na S.R.C. “Ade ” sa 3:1 ekipu F.K.”Vitez ” iz istoimenog mjesta. Strijelci za

Bratstvo bili su Admir Ljutić sa dva gola i Sejad Ibrišimović.

N.K.” Sloga ” Bos.Otoka na svom terenu na stadionu “Bare” poražena je od ekipe F.K. ” Rudar ” iz Kamengrada sa 3:2. Strijelci golova za Slogu su bili mladi Meris Kovačević i Nusmir Fajić.

Bratstvo je završilo uspješnu sezonu koja je krunisana titulom osvajača KUP-a kao viceprvaci Druge lige Federacije BiH grupa Zapad. Bratstvo je ujedno i najefikasnija ekipa ove lige sa 81-im postignutim golom.

Plavi sa Ada upisali su 19 pobjeda dvije utakmice odigrali su neriješeno dok su 7 puta teren napustili poraženi i sa 59 bodova osvojili 2 mjesto.

Sloga je završila sezonu u “Zlatnoj ” sredini sa 10 pobjeda 6 remija i 12 poraza i sa 36 bodova zauzela 9 mjesto.

U kvalifikacije za ulazak u Prvu ligu Federacije BiH će N.K.” Travnik ” kao prvak lige, dok Ligu napušta Iskra iz Bugojna ( koja je napustila takmičenje na polusezoni), dok će ekipa Viteza iz Bužima strepiti za opstanak u ovom rangu i zavisit će od rezultata kvalifikacija za popunu Prve lige Federacije BiH i rezultata ekipe Travnika.

Podijeli ovaj članak
Dodaj komentar
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare