DIREKTOR PROGRAMA USAID/INSPIRE U POSJETI BOSANSKOJ KRUPI

1 min. čitanja

Direktor Programa podrške zaštiti ljudskih prava USAID/INSPIRE, gdin. Jasmin Bešić, posjetio je jučer Grad Bosanska Krupa gdje se sastao sa poduzetnicama čije su biznis ideje preko javnog poziva za pokretanje biznisa marginaliziranih grupa žena finansirane od strane Grada Bosanska Krupa i USAID/INSPIRE programa. Sa poduzetnicama je razgovarano o njihovima izazovima i potrebama u poslovanju i budućim koracima njihovih biznisa.

 

Podsjetimo, Grad Bosanska Krupa je jedna od deset lokalnih zajednica u Bosni i Hercegovini koja je odabrana od strane Programa podrške zaštiti ljudskih prava (USAID/INSPIRE) u prvom ciklusu kao partner u kreiranju poduzetničkih fondova. Udruženim sredstvima Grada Bosanska Krupa i USAID-ovog Programa podrške zaštiti ljudskih prava (INSPIRE) za financiranje biznis ideja marginaliziranih grupa žena formiran je poduzetnički fond ukupne vrijednosti 60.000,00 KM, a nakon provedenog javnog poziva podršku je dobilo pet biznis ideja.

 

Tokom jučerašnje posjete, gdin. Jasmin Bešić posjetio je i Vijeće mladih Bosanska Krupa u prostorijama Omladinskog centra Bosanska Krupa gdje je u dvosatnom druženju i razgovoru sa perspektivnim mladima našeg grada razgovarao o njihovim problemima, narednim koracima i budućim aktivnostima i projektima, te svojim korisnim savjetima i znanjem dodatno inspirisao mlade za njihovo buduće djelovanju u omladinskom sektoru.

 

 

Podijeli ovaj članak