Devetnaest privrednih subjekata Bosanske Krupe dobilo sredstva Ministarstva privrede USK

1 min. čitanja

Nakon završenog javnog poziva za podršku privredi USK-a, a na osnovu rasporeda potpisivanja ugovora o dodjeli sredstava Ministarstva privrede USK-a, juče je započeo ciklus potpisivanja ugovora sa privrednicima po općinama/gradovima.

Nakon okončanog Javnog poziva za podršku ekonomskim subjektima, u Domu kulture Bosanska Krupa potpisani su ugovori o dodjeli sredstava resornog ministarstva za 19 privrednih subjekata iz općine Bosanska Krupa.Riječ je o ugostiteljskoj i proizvodnoj djelatnosti.

Juče su potpisani ugovori u Velikoj Kladuši i Cazinu, kao i Sanskom Mostu i Bosanskom Petrovcu. Danas su po rasporedu bili Bužim i B.Krupa , a sutra 17. septembra, u Bihaću i Ključu.

Sredstva prema ugovornim kategorijama odnose se na jačanje konkurentnosti, dalje, kao podrška novoosnovanim subjektima male privrede te kao treće i jednako važno, kao podrška starim i tradicionalnim zanatima. Ukupno planirana i raspoređena sredstva za ove namjene su u visini od oko 2 miliona i 766 hiljada maraka.

Finansijska sredstva koja će ovim putem biti stavljena u svrhu osnaživanja privrednih potencijala i kretanja, kako je između ostalog rečeno , posebno su značajna s obzirom na sve ono što je u proteklom vremenu ovdašnjim ekonomskim okvirima destruktivno učinila pandemija koronavirusa.

RadioBK

Podijeli ovaj članak