Čestitka povodom 31. godišnjice formiranja 5. korpusa Armije RBiH

1 min. čitanja

Povodom 31. godišnjice formiranja Petog korpusa Armije RBiH svim porodicama poginulih boraca i šehida, ratnim vojnim invalidima i demobilisanim borcima, te svim ostalim sugrađanima koji su ovu najslavniju jedinicu Armije doživljavali kao garanciju za opstanak, upućujem iskrene čestitke.

Vrijedi podsjetiti, prvenstveno zbog mlađih generacija koje su za vrijeme djelovanja Petog korpusa bile nesvjesne dešavanja i generacija koje su iznikle nakon njihove borbe za život dostojan čovjeku, da je to ratna sila, najbolja vojna formacija u Armiji RBiH koja je iznikla 1992. godine iz naroda, koja se borila i izborila za državu Bosnu i Hercegovinu. Na tom herojskom putu veliki broj boraca i starješina Petog korpusa dao je svoje živote i dijelove tijela. Njihovu žrtvu i nemjerljiv doprinos u odbrani BiH nikada ne smijemo zaboraviti.

Čestitajući veliki praznik iz odbrambeno-oslobodilačkog rata, pozivam vas na slogu, zajedništvo i odlučnost što je u ratu krasilo i borbu pripadnika Petog korpusa Armije RBiH.

 

GRADONAČELNIK
Armin Halitović

Podijeli ovaj članak