Čestitka povodom 15. aprila – Dana Armije RBiH

2 min. čitanja

“Pripadnicima Armije Republike Bosne i Hercegovine, svojim saborcima, članovima porodica šehida i poginulih boraca, ratnim vojnim invalidima i demobilisanim borcima, građanima grada Bosanska Krupa, Bosancima i Hercegovcima, u svoje ime i u ime Gradskog organa uprave, uz iskrenu zahvalnost za sve što su uradili za našu slobodu, mir, teritorijalni integritet i suverenitet jedine nam domovine Bosne i Hercegovine, upućujem najiskrenije čestitke u povodu 30. godišnjice osnivanja Armije.

Na današnji dan 1992. godine, kada je formirana Armija RBiH, ujedinjene su sve prave i istinske bh. patriote. Ne umanjujući ničiji angažman, želim naglasiti da su borci sa područja USK i Bosanske Krupe dali ogroman doprinos kako formiranju tako i stasanju, izrastanju Armije, te odbrani Bosne i Hercegovine. Zbog toga smo ponosni pa i danas koristimo priliku da još jednom javno odamo priznanje i zahvalnost.

Posebnu zahvalnost ukazujem onima koji su na putu odbrane, jačanja i stasanja jedine nam domovine Bosne i Hercegovine dali svoje živote. Ovo je prilika da još snažnije iskažemo našu podršku njihovim porodicama i opredjeljenje da u miru nastavljamo graditi Bosnu i Hercegovinu, zemlju ravnopravnih građana, za kakvu su se i oni borili.

SRETAN 15. APRIL – DAN ARMIJE REPUBLIKE BOSNE I HERCEGOVINE!”, navodi se u čestitki gradonačelnika Armina Halitovića.

Podijeli ovaj članak