Bosanskokrupska Čorbarijada 17. juna: U toku prijave takmičarskih ekipa

2 min. čitanja

Grad Bosanska Krupa, ŠPD “Unsko-sanske šume“ i JU „Centar za kulturu, obrazovanje i informisanje“ i ove godine organizuju bosanskokrupsku Čorbarijadu i cjelodnevno  druženje građana i njihovih gostiju. Dvanaesta Čorbarijada održat će se u subotu, 17. 6. 2023. godine, kod Šumarske kuće u Šujnovcu, a u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta manifestacija će se održati 24.06.2023.godine, o čemu će se javnost blagovremeno obavijestiti.

Manifestacija počinje paljenjem vatre već od 8 sati, a takmičarski dio na Čorbarijadi traje od  10 do 13 sati kada će se proglasiti ovogodišnji pobjednici. Za njih su pripremljene prikladne simbolične nagrade, a posebna priznanja dobit će najveselija, najstarija i najmlađa ekipa.

Svi oni koji žele pripremiti čorbu po želji, zadovoljiti kriterije žirija u kojem će biti poznati krupski gurmani i kuhari, te osvojiti nagrade mogu se prijaviti sve do 16. juna kod Refika Selimagića – Keksa putem telefona 060 313 58 18. Izvlačenje brojeva za mjesto je 16. juna u 18:00 sati kod Šumarske kuće u Šujnovcu.

Ekipe za Čorbarijadu mogu imati neograničen broj članova, s tim da 4 člana učestvuju u pripremi čorbe. Svaka ekipa mora imati jednoobrazne majice sa ispisanim prigodnim imenom ekipe. Ekipa pobjednika sa prethodne Čorbarijade može učestvovati samo izvan konkurencije.

Rezervacije mjesta za prodaju osvježavajućih pića vrši se na isti način. Broj mjesta je ograničen pa će prednost imati oni koji se prvi prijave.

Za sve posjetioce obezbijeđena je gulaš čorba, te prostor za osvježenje i odmor, kao i zabavni program do večernjih sati.

  1. bosanskokrupska Čorbarijada, 17. juna 2023. godine od 8.00 sati. Dobro došli!
Podijeli ovaj članak