Bosanska Krupa: U toku realizacija vrijednog projekta urbanizacije u centru grada

2 min. čitanja

Zahvaljujući sredstvima Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i Gradske uprave u iznosu od milion konvertibilnih maraka, u Bosanskoj Krupi je počela realizacija projekta infrastrukturnog uređenja Ulice 511. Slavne brigade i Trga Alije Izetbegovića.

Ovim će samo gradsko središte na duži period dobiti ljepši i moderniji izgled. Do kraja jula bit će okončana prva faza ovog projekta, a po osiguranju dodatnih sredstava narednog proljeća pristupit će se uređenju i gradskog trga pa će vrijednost cjelokupnog projekta biti dva i po miliona maraka.

Polovinom marta radnici bužimskog „Kov-grada“ počeli su radove na uređenju javnih površina desne strane Ulice 511. Slavne brigade uz magistralnu cestu koja kroz centar grada vodi u Otoku i Bosanski Novi. Iz idejnog rješenja je vidljivo da će to po okončanju radova biti lijep i moderno uređen prostor po uzoru na velike urbane centre. Do sada je obavljeno oko trideset posto radova koji se i u nastavku odvijaju bez problema.

Za temeljitu rekonstrukciju javnih površina iz gradskog i federalnog budžeta za prvu fazu projekta osigurano je po 500.000 KM, uz pomoć kojih će uređena dionica dati novu sliku grada Bosanska Krupa. Drugom fazom projekta, bio bi obnovljen Trg Alije Izetbegovića i druga, lijeva strana Ulice 511. Slavne brigade.

Realizacijom ovog projekta Bosanska Krupa će dobiti novi moderni izgled sa pratećom infrastrukturom, savremenim izgledom, novim dječijim igralištem, fontanom, klupama, zelenim površinama sa novim sistemom za navodnjavanje, rasvjetom prilagođenom pješacima kao i mnogo drugih novih sadržaja.

 

Podijeli ovaj članak