Ahmed i Naid opet šahovski prvaci

1 min. čitanja

U vikendu iza nas u Bihaću je završeno 28. Kadetsko i juniorsko prvenstvo Šahovskog saveza Federacije BiH na kojem su učestvovala braća Ahmed i Naid Kekić iz Bosanske Otoke.

Iako ima nepunih 10 godina po četvrti put Ahmed je postao prvak Federacije BiH sa maksimalnim učinkom od 6 pobjeda iz 6 partija. Takmičeći se u protekle četiri godine što na federalnim što na državnim prvenstvima sakupio je u 42 partije 36 pobjeda, 5 remija i samo jedan poraz. Bravo za Ahmeda!

Odličnu igru je pružio i Naid osvojivši treće mjesto sa učinkom od 4 pobjede, 2 remija i 1 porazom. Učinak bi bio i bolji da nije bilo kiksa u 6.kolu (prvi poraz u posljednje 4 godine). Što se tiče Naidovog učinka on je na prvenstvima odigrao 43 partije i sakupio 33 pobjede, 9 remija i samo 1 poraz. Bravo i za Naida!

 U maju mjesecu očekuje ih državno prvenstvo koje će se održati u Neumu gdje najbolja dva igrača iz svake grupe će predstavljati BiH na svjetskom prvenstvu u Gruziji ili na Evropskom prvenstvu koje će se održati u Turskoj. Nakon nekoliko dana odmora počinju pripreme za naredna takmičenja.

 

RadioBK

Podijeli ovaj članak