4Life Bosanska Krupa uspostavlja saradnju s lokalnom zajednicom i institucijama

1 min. čitanja
Ured “4Life” u BiH, radna grupa 4Life Bosanska Krupa uspostavlja saradnju s lokalnom zajednicom i institucijama
Humanitarni rad je, sasvim sigurno, jedna od djelatosti koje su najizloženije zloupotrebi, ali i lošim učincima, ukoliko se na vrijeme ne povede računa o načinu rada i dobroj organizaciji.
Radna grupa 4Life Bosanska Krupa zbog toga je svoje aktivnosti započeo kreirati u saradnji s nadležnim institucijama i lokalnom zajednicom jer smatramo da jedino tako možemo imati prave informacije s terena, ali i najbolje radne rezultate.
U tom cilju, održali smo radni sastanak s predstavnicima Centra za socijalni rad Bosanska Krupa i razmotrili čitav niz zajedničkih aktivnosti.
Složili smo se da jedni drugima možemo biti odlična podrška i da veliki broj humanitarnih aktivnosti i pružanja pomoći ljudima na terenu, možemo odraditi zajedničkim djelovanjem te smo neke od aktivnosti već precizirali, a o njima ćemo javnost informirati prilikom realizacije.
Raduje nas činjenica da ćemo u narednom periodu, uspostavljajući dogovorenu saradnju, imati priliku riješiti neke od gorućih socijalnih i humanitarnih problema na našem području, a potom nastaviti sistematski djelovati i bilježiti najbolje rezultate.
Podijeli ovaj članak