Vulin poslao oštru poruku: Sudeći po sumanutim ucjenama kojima nas izlažu da priznamo Kosovo, ukinemo RS i…

2 min. čitanja

Ministar unutrašnjih poslova i predsjednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin, izjavio je da se ne postavlja pitanje da li Srbija želi u EU, već da li EU želi Srbiju i da odnos prema Uniji nije stvar emocija, već racionalnih odluka.

„Sudeći po sumanutim ucjenama kojima nas izlažu da priznamo Kosovo, ukinemo Republiku Srpsku i uvedemo sankcije Rusiji, oni nas ne žele. Što prije prihvatimo da nas ne žele i da nam tu nije ni mjesto, biće nam bolje“, rekao je Vulin u intervjuu za Večernje novosti na pitanje da li je nakon otvorenog isporučivanja zahtjeva iz Brisela da Srbija uvede sankcije Rusiji i prizna Kosovo, došlo vrijeme da se odustane od eurointegracija, kako je svojevremeno predlagao, prenose mediji.

Vulin je kazao da gubitkom političke samostalnosti članice EU počinju da gube i ekonomsku snagu, koja je bila glavni razlog privlačnosti EU.

Na pitanje kako gleda na stav predsjednika Srbije Aleksandara Vučića koji ne isključuje mogućnost da se pitanje sankcija Moskvi razmotri, ako „šteta ovakve politike bude veća od koristi“, Vulin je rekao da je Vučić državnik koji iznad svega vodi računa o interesima Srbije.

„Ne treba on da se ispovijeda medijima i političarima šta će da uradi, već da vodi računa o Srbiji i Srbima gde god da žive. Vjerujem u njegove odluke i znam da nikada nije izgubio obraz, baš kao što nije donio ni jednu odluku koja je naškodila Srbiji. U njega mogu da vjerujem“, zaključio je Vulin.

 

 

Podijeli ovaj članak