(VIDEO) Svjedok koji je pronašao tijelo ubice koji je zadavio suprugu u Bihaću ispričao detalje

2 min. čitanja

Nakon što su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova USK pronašli mrtvog Enesa Odobašića (39) koji je prije dva dana ubio suprugu, oglasio se i čovjek koji je prvi pronašao tijelo ubice te dojavio policiji.

Prema riječima osobe koja se predstavila kao Zudo, tijelo ubice je pronašao tokom odlaska na ribarenje.

“Kao svaki dan, idem ribarim i tu sam došao na drugu rampu da ribarim. Sišao sam i vidio sam vozilo parkirano s lijeve strane. Bilo mi je čudno i odmah sam pomislio da je to ta osoba”, rekao je.

Vrlo brzo, primijetio je i tijelo ubice.

Gledajući u vozilo nisam primijetio lice već sam pogledao da se neko nije utopio. Tek nakon toga sam se okrenuo i ugledao sam cigare i bacio sam pogled na drvo gdje je ubica visio obješen. Zvao sam MUP, oni su veoma brzo došli i to je to, istraga se nastavila dalje. Tijelo je već potamnilo, od gušenja”, naglasio je.

Podsjetimo, policija je za Odobašićem intenzivno tragala od ubistva a sada je pronađen obješen u mjestu Grmuša, na putu prema Bosanskoj Krupi.

On je u centru Bihaća udavio svoju suprugu sa kojom ima i dijete, a motivi ubistva nisu poznati. Osumnjičeni je sa suprugom stanovao u naselju Harmani, u neposrednoj blizini Osnovne škole “Harmani 2”.

Zbog ovog svirepog ubistva sutra će u BiH biti organizovani protesti širom zemlje s početkom u 15 sati kako bi se ukazalo na problem femicida u BiH.

Ubijena Edina Odobašić (31) je sahranjena danas u 15:30 sati na mezarju Veliko Brdo u Bužimu.

Podijeli ovaj članak