Upozorenje: Upaljen žuti meteoalarm za veći dio BiH

2 min. čitanja

Za veći dio Bosne i Hercegovine upaljen je žuti meteoalarm zbog vremenskih nepogoda, saopćili su iz FHMZ-a. Upaljen je za regije Bihaća, Mostara, Livna, Foče Trebinja, te Banju Luku. Meteoalarm je na snazi do ponoći.

Za pojedina područja, meteoalarm je upaljen zbog kiše, dok je za druga na snazi zbog očekivanih jakih udara vjetra.

– Budite svjesni mogućnosti za lokalno plavljenje manjeg broja imovine, sa lokalnim ometanjem u aktivnostima na otvorenom. Teški uslovi za vožnju uslijed smanjenje vidljivosti i nekontrolisanog kretanja vozila uslijed vode, naveli su u upozorenju iz FHMZ-a.

Na stranici Meteoalarm.org upozorenja vrijede i za subotu, i to za područja cijele BiH, a ponegdje su označena i crvenom bojom.  

U subotu, 19.11.2022., u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom. Na planinama će padati i snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog smjera. U sjevernim područjima vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7°C, na jugu do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 11°C, na jugu zemlje do 16°C.

U nedjelju, 20.11.2022., u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U Bosni sa slabom kišom. Na planinama može padati slab snijeg. U Hercegovini lokalni pljuskovi. Vjetar slab, u Bosni sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini vjetar južnog i jugoistočnog smjera. Temperatura zraka većinom između 3 i 8°C, na jugu zemlje od 11 do 16°C.

 

Podijeli ovaj članak