U dijelu Bosne danas će biti i kiše – Objavljena je srednjoročna prognoza: Sve do 6. novembra očekuje nas …

2 min. čitanja

Jutros je oblačno sa slabom kišom na području Krajine. U većem dijelu zemlje je sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Sokolac 3; Bugojno, Drvar i Livno 6; Jajce i Zenica 8; Bjelašnica i Grude 9; Ivan Sedlo, Sanski Most, Sarajevo, Srebrenica i Tuzla 10; Banja Luka, Bijeljina, Doboj i Prijedor 11; Bihać, Mostar i Zvornik 12; Gradačac i Trebinje 13; Neum 17°C.

Danas se u Bosni očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Slaba kiša se očekuje uglavnom na području Krajine i sjeveru Bosne, a lokalno može padati i u centralnim i sjeveroistočnim područjima. U Hercegovini sunčano uz umjerenu naoblaku. Vjetar slab do umjerene jačine, većinom južnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23°C, na jugu zemlje do 25°C.

U Sarajevu umjereno, prolazno i pretežno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko 22°C.

Stabilne vremenske prilike nastavljaju se do 6. novembra. Tokom jutra u Bosni duž riječnih tokova izgledna je magla, a danju širom zemlje pretežno sunčano i ugodno toplo vrijeme uz temperature iznad prosjeka. Slabe padavine prognoziraju se u Bosni 7. i 8. novembra, dok se u Hercegovini tokom cijelog prognoznog perioda očekuje stabilno bez padavina.

Do 28. oktobra, očekivane vrijednosti jutarnjih temperatura zraka su od 8 do 12 u Bosni, na jugu zemlje do 16 °C, a najviše dnevne u Bosnu između 19 i 24 °C, na jugu zemlje do 27 °C.

Od 29. oktobra do kraja prognoznog perioda uz povremeno izraženiju naoblaku izgledan je blagi pad temperatura koje će i dalje zadržati natprosječne vrijednosti za ovaj period godine. U Bosni tokom jutra očekivane temperature zraka su od 5 do 10, u Hercegovini oko 13 °C, a maksimalne u Bosni do 19 u Hercegovini do 23 °C.

Naredno ažuriranje izgleda vremena je 31.10.2022. godine

Podijeli ovaj članak