“Srbi su krenuli na Srbe” – Mioković o (Dodikovom) mitingu u Banjoj Luci: On to radi da se neko ne bi sjetio i pitao…

2 min. čitanja

U organizaciji SNSD-a, odnosno lidera te stranke Milorada Dodika danas će, kao što je poznato, u Banjoj Luci biti održan “miting za odbranu Republike Srpske pod nazivom Otadžbina zove“.

Miting se organizuje zapravo zbog ponovnog brojanja glasova osvojenih na izborima, a koji se odnose na predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske. Dragan Mioković, penzionisani policajac, koji će u naredne četiri godine će biti zastupnik Naše stranke u Parlamentu FBiH smatra da taj skup nema veze sa Bošnjacima.

– Ili muslimanima kako ih Dodik zove. Ja sam etnički Srbin i stoga uzimam za pravo da kažem da su u ovom slučaju Srbi krenuli na Srbe. Dodik organizuje neki miting jer je opozicija tražila da se ponovo prebroje glasovi, a Centralna izborna komisija to prihvatila. On to radi da se neko ne bi sjetio pitati ga otkud mu 750.000 eura da kupi vilu u Beogradu, da djeci pokupuje sve što je pokupovao u Banjaluci. Zbog toga se boji novog brojanja glasova jer zna da gubljenje vlasti za njega znači gubljenje slobode. Slogan je ‘Odbranimo otadžbinu’ pa evo ja sada pitam sunarodnike iz RS od koga je to trebamo štititi i šta je poruka mitinga koji će se večeras organizovati? Na kraju svega, nemam problem s tim da RS neko doživljava kao domovinu i otadžbinu, ali kao entitet unutar BiH. To je populistički potez koji nema veze s pravom politikom već je riječ o unutrašnjoj borbi, kazao je Mioković za N1

Podijeli ovaj članak