Sramota: SNSD u političkom pamfletu negira genocid i okrivljuje “muslimansku stranu” za Markale i Tuzlansku kapiju

2 min. čitanja

Iako je kroz izmjene Krivičnog zakona, nametnute od bivšeg visokog predstavnika Valentina Inzka, zabranjeno negiranje genocida i drugih ratnih zločina u Bosni i Hercegovini, pojedine stranke su uvrstile negiranje činjenica u svoj predizborni program.

Psiholog Srđan Puhalo je na svom Twitter profilu objavio stranački pamflet SNSD-a koji nosi naziv “Srpska, Sloboda, Mir”. U Pamfletu je uvršten i dio koji se odnosi na devedesete godine 20. stoljeća, gdje je, ako je suditi prema fotografiji, naveden niz podataka koji se može okarakterisati kao grubo kršenje Krivičnog zakona BiH.

– Nije bilo lako Srpskoj – ni u ratu ni u godinama mira. Za vrijeme rata bjesomučna muslimanska propaganda i lažne priče o ubijanju, silovanjima, agresiji, genocidu, etničkom čišćenju i sve to samo protiv muslimanskog naroda, što je nastavljeno i svih ovih 27 godina nakon okončanja borbenih dejstava, stoji u jednom dijelu pamfleta.

Drugi dio je još gori.

– U ratu svih strana – jedni protiv drugih, a muslimana još i međusobno u Zapadnoj Krajini, žrtava je bilo među svima, blizu proporcionalnom sastavu stanovništva. U vrijeme rata muslimanska strana koja je izazvala rat u BiH, ubijala je i vlastiti narod da bi to prikazivala kao žrtve koje su pripisivali srpskoj strani: Markale, Tuzlanska kapija, red za hljeb u Sarajevu su njihovi zločini. Za muslimansku stranu Srbi su bili i ostali “ratni zločinci”, kako i danas piše na tabli obnovljene Vijećnice u Sarajevu, piše u pamfletu.

Podijeli ovaj članak