SDS poziva Tužilaštvo, MUP RS i SIPA-u da hitno reaguju zbog krađe izbora: Za još veće čuđenje je…

2 min. čitanja

Nakon što je predsjednik biračkog odbora u selu Krajišnik kod Bosanske Gradiške, priznao da je kandidatkinji za predsjednicu RS-a Jeleni Trivić upisao tri nule umjesto 137 glasova, reagovala je i Srpska demokratska stranka.

Pozvali su Tužilaštvo, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS) i SIPA-u da u što kraćem roku privedu i saslušaju osobu koja je javno u izjavi medijima priznala da je učestvovala u izbornoj krađi na štetu Jelene Trivić.

„Za očekivati je bilo da nakon emitovanja izjava o priznanju izborne krađe od predsjednika biračkog odbora u selu Кrajišnik kod Gradiške Stevana Gutića on, kao i svi članovi tog biračkog odbora, odmah bude privedeni i saslušani. Međutim to se po našim saznanjima još uvijek nije desilo“, navode iz SDS-a.

Ističu da je nereagovanje policije za još veće čuđenje obzirom da je Gutić i sam priznao da je svjestan da je počinio krivično djelo.

– Prema našim saznanjima ovakvih i sličnih slučajeva ima širom Srpske i nećemo ni po koju cijenu dozvoliti da očigledne izborne krađe prođu nekažnjene. Još jednom pozivamo nadležne organe da hitno reaguju i da privedu sve članove pomenutog biračkog odbora, kao i sva druga lica za koje se ispostave konkretni dokazi da su učestvovala u izbornim krađama i prevarama“, poručuju iz SDS-a.

Podijeli ovaj članak