Reakcija iz Naše stranke na pomoć nezaposlenima: Cilj Vlade je očigledno bio da ovim dobije neke predizborne poene, a ne da im pomogne

2 min. čitanja

Vlada Federacije BiH donijela je danas odluku da nezaposlenima dodijeli finansijsku pomoć u iznosu od 100 KM.

Tu inicijativu je u augustu, podsjećaju iz Naše stranke, podnijela Miomirka Melank, zastupnica u Parlamentu FBiH.

Ona ističe da je iznos od 100 KM nezaposlenima minimum koji je Vlada mogla učiniti.

– Smatram da nezaposleni zaslužuju pomoć kao i bilo koja kategorija koja ju je dosad dobila. Nezaposleni u našoj zemlji najčešće nisu bez posla svojom krivicom, već zahvaljujući sistemu koji ne stvara uslove za nova radna mjesta. Ne samo da ih ne stvara, nego i opstruira dobre namjere brojnih ljudi koji pokušavaju investirati u našu zemlju – navodi Melank.

Ističe da, s obzirom na navedeno, sistem tim ljudima “mora nadoknaditi iz budžeta ono što im je uskratio da sami zarade”.

– Ovo što se daje je malo, ali bolje išta nego ništa – poručia je.

Iz Naše stranke ističu da je porazna činjenica da je ta inicijativa predložena u augustu i da je prošlo ovoliko vremena do odluke da se ona provede.

Kažu da tu treba računati i da će se isplata također odužiti do kraja novembra.

– U tom vremenu desila su se i desit će se nova poskupljenja tako da sad tih 100 KM vrijedi manje nego kad sam ja predložila inicijativu. Cilj Vlade je očigledno bio da ovim dobije neke predizborne poene, a ne da pomogne nezaposlenima – zakjučila je Melank.

Podijeli ovaj članak