Komšić: Američki Kongres je usvojio ono što godinama tvrdimo

1 min. čitanja

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić pozdravio je odluku Predstavničkog doma američkog Kongresa koji je usvojio prijedlog Zakona o odvraćanju destabilizirajućih akcija u BiH.

Dom je, kako smo već objavili, usvojio zakon o pridržavanju načelima Daytonskog mirovnog sporazuma kroz potencijalne sankcije svim stranim državljanima koji prijete stabilnosti Bosne i Hercegovine, a članica Predstavničkog doma Kongresa SAD-a Ann Wagner je, između ostalog, istakla i to da građani Bosne i Hercegovine trpe zbog direktnog djelovanja političara koji bezobzirno siju podjele u BiH, često uz punu podršku Rusije.

VEZANI TEKST

– Posebno je važno to što se fokus daje na provođenje pet presuda Evropskog suda za ljudska prava iz Strazburu, a ne na presudu Ljubić koja je implementirana, pa se zato i ne pominje, a što godinama tvrdimo, rekao je Komšić.

– To isto govorili smo i tokom pregovora oko izmjena izbornog zakona, i ovakav zakon u konačnici najbolje pokazuje to da naša politika se dosljedno drži demokratskih standarda, ne gubeći strpljenje i vjeru u to da će to biti prepoznato od strane naših prijatelja, istakao je Komšić.

Podijeli ovaj članak