Kakve on veze ima sa strujom: Šta je Dodik obećao stranim ulagačima?

1 min. čitanja

U predizborno vrijeme domaći političari obećavaju sve i svašta. Pa i ono što nije u njihovoj nadležnosti, kako sa pozicije dužnosti koju sada obavljaju, tako i one za koju su se kandidovali. U takve spada i Milorad Dodik, aktuelni član Predsjedništva BiH i kandidat za predsjednika RS-a. 

Iako nijedna od ovih funkcija nema nikakve izvršmne ovlasti nad formiranjem cijena električne energije, jedno od posljednjih Dodikovih obećanja odnosi se baš na to, čime samo nastoji dokazasti da je vrhovni gospodar RS-a, a dda su sve institucije i zvaničnici u tom entitetu samo marionete u njegovim rukama.

Naime, gostujući u emisiji Ćirilica na Happy TV Dodik je najavio da će svim stranim ulagačima RS isporučivati električnu energiju po garantovanoj cijeni, bez obzira na stanje na svjetskom tržištu, ali pod uslovom da zaposle najmanje 100 radnika.

– Tu ideju ćemo razraditi poslije izbora ali je jasno da je u jednoj Njemačkoj struja posljednjih mjesci poskupila 28 puta, ne 28 posto već 28 puta, dodao je Dodik.

 

 

Podijeli ovaj članak