Izborne melverzacije: Krivična prijava protiv predsjednika Gradske izborne komisije Doboj

1 min. čitanja

Iz SDS-a ističu da je, pored Doboja i Novog Grada, utvrđen niz nepravilnosti u Kozarskoj Dubici, Zvorniku, LaktaÅ”ima, Kostajnici i drugim mjestima

Srpska demokratska stranka (SDS) predala je krivičnu prijavu nadležnom Okružnom javnom tužilaÅ”tvu u Doboju protiv predsjednika Gradske izborne komisije Doboj Nenada Paleksića zbog sumnje da je svojim radnjama počinuo niz krivičnih djela protiv izbornih prava čime je prekrÅ”en Krivični zakonon Republike Srpske i Krivični zakon BiH, poručio je Rado Savić, zamjenik predsjednika SDS.

“Pravni tim SDS upozorava članove biračkih odbora i posmatrače da su predviđene sankcije kod izbornim malverzacija i zloupotreba biračkog prava od 3 do 5 godina zatvoraā€œ, istakao je Savić.

Napominje da je za krivična djela povreda slobode opredjeljenja birača, prevara pri glasanju, povreda tajnosti glasanja i izborna prevara KZ BiH predvića novčane kazne i kazne zatvora do 5 godina.

Ističe da je, pored Doboja i Novog Grada, utvrđen niz nepravilnosti u Kozarskoj Dubici, Zvorniku, LaktaÅ”ima, Kostajnici i drugim mjestima.

Podijeli ovaj članak